Dienvidosetija vasarā rīkos referendumu par pievienošanos Krievijai

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas armijas bāze Dienvidosetijā
Krievijas armijas bāze Dienvidosetijā Foto: Drona kadrs

Gruzijas separātiskajā Dienvidosetijas reģionā 17.jūlijā notiks referendums par pievienošanos Krievijai, pavēstīja separātiskā reģiona aizejošais prezidents Anatolijs Bibilovs, kas parakstījis atbilstošu rīkojumu.

Referendumā tā dalībniekiem būs jāatbild uz jautājumu: "Vai jūs atbalstāt Dienvidosetijas Republikas un Krievijas apvienošanos?"

Bibilovs parakstījis rīkojumu par referendumu, "vadoties pēc Dienvidosetijas Republikas tautas centieniem apvienoties ar Krieviju", lasāms Bibilova tīmekļa vietnē.

"Šodien Centrālā vēlēšanu komisija vienbalsīgi atbalstīja iniciatīvu par Dienvidosetijas iestāšanos Krievijas sastāvā. Dokumenti nodoti tiesai. Mēs gaidām tiesas lēmumu, un pavisam drīz piepildīsies mūsu lielā cerība," savā "Telegram" kanālā ierakstījis Bibilovs.

Dienvidosetijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā 8.maijā Bibilovs zaudēja opozīcijas kandidātam partijas" Nihas" līderim Alanam Gaglojevam.

Vēlēšanas notika laikā, kad Dienvidosetijas sabiedrībā neviennozīmīgu reakciju bija izsaukusi reģiona iedzīvotāju nosūtīšana karot uz Ukrainu Krievijas pusē.

Tur dzīvību zaudējuši vismaz septiņi Dienvidosetijas iedzīvotāji. Marta beigās parādījās ziņas, ka Dienvidosetijā atgriezušies vismaz 300 karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu