"Spridzini un atbildi": Linda Mūrniece par kopīgo ar Vinniju Pūku un kļūdām, kuras nebaidās pieļaut

Linda Mūrniece Foto: Jānis Škapars/TVNET
Gerda Pulkstene
, "Egoiste" redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X

"Egoistes" enerģiskajā rubrikā "Spridzini un atbildi" izaicinājām uzņēmēju, grāmatu autori Lindu Mūrnieci. Uzzini, kuru dziesmu viņa uzreiz pārslēdz radio, kāpēc sūdi sapnī viņu iepriecina un ko viņa vēlētos iemācīties tieši šajā brīdī un kāpēc!

Rubrikas "Spridzini un atbildi" intervijas noteikumi ir it kā vienkārši, bet tajā pašā laikā, kā video manīsiet, nemaz tik viegli izpildāmi. Personības uzdevums ir, spridzinot balonu, saņemt visnegaidītāko jautājumu, uz kuru uzreiz jāatbild.

Foto: jānis škapars tvnet

Skaties video un uzzini Lindas Mūrnieces atbildes uz šiem jautājumiem!

  • Dziesma, kuru izdzirdot radio, uzreiz pārslēdz citu kanālu.
  • Izstāsti savu pēdējā laika spilgtāko sapni!
  • Ja mēs mācāmies no kļūdām, tad kāpēc mēs baidāmies tās pieļaut?
  • Joga vai bokss?
  • Bērnības atmiņa, kas vienmēr liek sasilt sirsniņai!
  • Dažos mēnešos ir 30 dienas, dažos 31. Kuros mēnešos ir 28 dienas? 
  • Ko tu vēlies iemācīties tieši šajā brīdī?
  • Vinnijs Pūks ir teicis: “Daži cilvēki pārāk rūpējas. Es domāju, ka to sauc par mīlestību...” Kas mīlestība ir tev?
Linda Mūrniece
Linda Mūrniece Foto: Jānis Škapars/TVNET

Linda Mūrniece forumā "Līdere" uzstāsies ar iedvesmojošu lekciju par mums, stiprajām!

Kā tas nākas, ka šogad tevi redzēsim starp foruma "Līdere" lektorēm? Uzreiz piekriti?

Linda: Tā kā es iepriekšējos gadus biju sekojusi foruma gaitai, man bija prieks, ka mani paaicināja. Patiesībā man vienmēr licies, ka man vajadzētu arī tur būt... Kad man piedāvāja, ilgi nešaubījos. 

Kāda būs tava tēma? 

Linda: Tēma jau bija izkristalizējusies, vēlos, protams, runāt "par mums, stiprajām". Caur šo tēmu arī stāstīšu savu pieredzes stāstu. 

Kad tu sāki pati par sievietes neizsmeļamo spēku aizdomāties?

Linda: Par to aizdomājos 32 gadu vecumā, kad nonācu politikā. Es vienmēr esmu bijusi aktīva, ne malā sēdētāja, tāpēc arī uzreiz izcēlos, bet tad arī sapratu, ko patiesībā nozīmē sievietei būt politikā un ģimenē. Un tur nebija iespējas  visu pamest -  tev jāiet uz priekšu, gribi to vai negribi. Tad vienīgais veids ir savākties, kā es vienmēr formulēju - tev iestieg mašīna dubļos, tu nesāc analizēt, kāpēc tā iestieg, bet mēģini to dabūt ārā. Bieži dzīves situācijās nav bijis laika čīkstēt un ir vienkārši jādara. 

Nenoliedzami tavs spēks iedvesmo daudzas sievietes, kuras, kā minēji, tev arī raksta. Tu sajūti sevī šo komunikāciju ar sievietēm no tautas kā sava veida misiju?

Linda: Kad sievietes man sāka rakstīt un teikt, ka es viņas iedvesmoju, sapratu, ka man nav īsti vairs iespējas visu pamest un pateikt - nē, es tagad gribu gulēt uz dīvāna un izbaudīt dzīvi. Protams, ir bijušas arī mazliet biedējošas sarunas, kad sieviete raksta, ka vēlas ar vīru šķirties, un man jautā, ko darīt. Es zinu, ka tā nav mana darīšana un es nedrīkstu dot padomus! Tāpat arī man jautā, kā tikt pie veiksmīgām attiecībām?. Ko es varu pateikt, man pašai brīžam kā iet, tā iet...

Ko tu parasti viņām atbildi? 

Tad es saku - nogaidi, viss jau nāk pats no sevis! Un viņa pēc nedēļas man raksta - iedomājies, atnāca! Es pieņemu, ka viņa pati sev noticēja, ka tā būs. Šo komunikāciju ar sievietēm no tautas es  varētu uztvert par savu misiju - dalīties pieredzē ar citām sievietēm, bet, kamēr tas notiek normālos apstākļos, cienot manu privāto laiku. 

Iedvesmu no Lindas, kamēr gaidi forumu "Līdere" vari smelties FB lapā "Par mums, stiprajām".  Kā pati Linda par šo lapu saka:  Tā ir vieta, kur mums - stiprajām - būt kopā. Dalīties, atbalstīt un pastāstīt stipros dzīvesstāstus. Vieta, kur atrast spēku, kad pietrūkst, un dot prieku, ja pašām paliek pāri. Svinēt dzīvi un sevi. Par mums - stiprajām!

Uz tikšanos forumā "Līdere", kas notiks jau 27. maijā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu