Rīgas ostā šovasar piestās rekordliels skaits kruīza kuģu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šovasar Rīgas ostā viesosies 109 kruīza kuģu, kas ir rekordliels pieteikto kruīza kuģu vizīšu skaits Rīgā, un tas ir lielā mērā saistīts ar ģeopolitisko situāciju, proti, Pēterburgas izslēgšanu no visiem kruīzu maršrutiem, "tv3.lv" atklāja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola. 

Divpadsmit kuģi Rīgas ostu šosezon plāno apmeklēt pirmo reizi, tostarp arī lielākais no pieteiktajiem – kruīzu kompānijas ”Royal Caribbean International” 15 klāju kuģis ”Voyager of the Seas”.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem kuģi šogad Rīgā plāno uzturēties ilgāk – divas dienas ierasto sešu līdz desmit stundu vietā. Visvairāk pieteikto vizīšu ir no ASV un Vācijas kruīza kuģu kompānijām, portālam sacīja ostas pārstāve.

Tikmēr tūrisma eksperts, biznesa augstskolas ”Turība” Tūrisma un viesmīlības fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš uzsver, ka nav pamata pārlieku lielam optimismam, jo, raugoties no ekonomiskā pienesuma perspektīvas, lielāks kruīza kuģu skaits Rīgā nevar atrisināt tūrisma nozares sarežģīto situāciju ar izmitināšanas sektoru Rīgā, ēdināšanas uzņēmumu darbības atjaunošanas iespējas un tūrisma attīstību kopumā.

Tāpat eksperts min, ka būtu nepieciešama Rīgas pašvaldības aktīvāka iesaiste pieguļošās infrastruktūras sakārtošanā un attīstībā.

"Šobrīd izskatās, ka dažādām tūrisma attīstībā iesaistītajām pusēm ir atšķirīgs redzējums par šī tūrisma veida attīstību un uzdevumiem tuvākā un tālākā nākotnē. Diemžēl pēdējo gadu laikā no Rīgas tūrisma infrastruktūras pilsētas centrā faktiski tiek izslēgtas autobusu stāvvietas un diemžēl ne visi tūristi, kuri ieradīsies Rīgas ostā ar kruīza kuģi, varēs ar kājām aizstaigāt līdz Jūgendstila rajonam, tad Vecrīgai un atpakaļ uz ostu,” pauž Lingebērziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu