Aprīlī Latvijā pieaudzis apdraudēto IP skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aprīlī Latvijā reģistrētas 75 318 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir par 18,2% vairāk nekā 2021.gada aprīlī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šā gada aprīlī reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 44 442 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 4884 gadījumi.

Vienlaikus 904 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 584 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi, 306 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 46 gadījumi reģistrēti kā krāpšana, bet viens incidents identificēts kā kaitīgs saturs.

Pērn aprīlī tika reģistrētas 63 729 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu