Bijušais "Rēzeknes satiksmes" vadītājs Koršenkovs pārsūdzējis viņam nelabvēlīgo apgabaltiesas spriedumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Bijušais pašvaldības SIA "Rēzeknes satiksmes" vadītājs Jevgēnijs Koršenkovs pārsūdzējis viņam nelabvēlīgo Latgales apgabaltiesas spriedumu lietā par zaudējumu piedziņu no Koršenkova, informē Daugavpils tiesa.

Daugavpils tiesa nosprieda piedzīt no Koršenkova par labu pasažieru pārvadājumu uzņēmumam 144 432 eiro zaudējumus.

Lieta šobrīd atrodas Augstākās tiesas Senātā, bet tai vēl nav nozīmēts izskatīšanas datums.

Koršenkovs par minēto spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību, ko izskatīja apgabaltiesa, kura atstāja spēkā analogu Daugavpils tiesas spriedumu.

Koršenkovs tika atlaists 2020.gada jūlijā, ņemot vērā audita rezultātus un konstatētās nepilnības uzņēmuma darbā. Funkcionālā audita ziņojumā tika uzskaitīta virkne pārkāpumu, kas kapitāldaļu turētāja pārstāvim radīja šaubas par uzņēmuma valdes locekļa darbošanos kā krietnam un rūpīgam saimniekam, iepriekš informēja Rēzeknes pašvaldības Komunikācijas un ārējas sadarbības nodaļas vadītāja Nataļja Jupatova.

Prasības tiesā pamatā bija 2012.gada 25.maijā noslēgtā vienošanās un 2016.gada 31.maija līgums ar SIA "Euro Energo Company" par dīzeļdegvielas piegādi. To noslēdza Koršenkovs uzņēmuma "Rēzeknes satiksmes" vārdā, pamatojoties uz atklāta konkursa rezultātiem.

Nenodrošinot ar "Euro Energo Company" noslēgtā līguma izpildes kontroli un nepildot līguma nosacījumus par cenas veidošanās mehānismu, esot pieļauta situācija, ka "Rēzeknes satiksme" pārmaksājusi par piegādāto degvielu. Tāpēc uzņēmums vērsās tiesā ar prasības pieteikumu pret bijušo valdes locekli par zaudējumu piedziņu 144 432 eiro apmērā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Koršenkovs pašvaldības uzņēmumu vadīja kopš tā dibināšanas 2011.gadā. Pārvadātāja apgrozījums 2020.gadā bija 1,97 miljoni eiro, kas ir apmēram tikpat cik 2019.gadā, kad tas sasniedza 2,022 miljonus eiro, bet peļņa bija 8840 eiro, salīdzinot ar 36 798 eiro gadu iepriekš.

Daugavpilī reģistrētās kompānijas "Euro Energo Company" patiesie labuma guvēji ir Viktors Busels, Nikolajs Jermolajevs un Genadijs Stankevičs, kas savulaik bija bija saistīti ar tā saukto "Dinaz grupu". "Euro Energo Company" vēsturiskais nosaukums ir "Dinas".

Tā sauktajā "Dinaz" krimināllietā 2014.gadā tika atklāts vērienīgs organizētās noziedzības grupējums, kas darbojies degvielas tranzīta un tirdzniecības jomā. Shēmas deva iespēju izvairīties no akcīzes nodokļa nomaksas gan Latvijā, gan citās ES valstīs. Pērn valdība nolēma prēmēt šīs lietas izmeklētājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu