Ieraudzīji NLO? Tad aizpildi šo 1952. gada aptauju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Public Domain

Cilvēki debesīs dīvainas lietas mēdz novērot jau gadsimtiem ilgi. 1950. gados Aukstā kara dēļ šīs debesu mīklas tika uztvertas visai nopietni, tāpēc cilvēkiem, kuri kaut ko tādu bija pieredzējuši, nācās aizpildīt īpašu aptauju. Lūk, kāda tā izskatījās.

Kā vēstīts izdevumā “History”, projekts “Zilā grāmata” darbojās no 1952. līdz 1969. gadam un bija ASV ilgākā oficiālā NLO izmeklēšana.

Jau tu tajā laikā debesīs novēroji kaut ko neparastu un neizskaidrojamu, ASV Gaisa spēki gribēja, lai tu viņiem par to paziņo. Tieši tāpēc tika izveidota īpaša aptauja, lai varētu detalizēti apkopot attiecīgo pieredzi. Aptaujā bija jāpaskaidro, kur tu redzēji NLO, kad to redzēji, kā tas izskatījās un kā uzvedās.

Foto: Public Domain

Pēc NLO aprakstīšanas bija jāmēģina to uzzīmēt. Uzdevums bija tāds: “Uzzīmējiet zīmējumu, kas parādītu objekta vai objektu formu. Apzīmējiet un iekļaujiet skicē visas redzētās detaļas, piemēram, spārnus, izvirzījumus utt. Īpaši izplūdes gāzu vai tvaika astes. Blakus attēlam uzzīmējiet bultiņu, kādā virzienā tas kustējās.”

Foto: Public Domain

Projekts “Zilā grāmata” pēc gadiem ilga darba un informācijas vākšanas īpašu progresu nepiedzīvoja. Sabiedrība to sāka pamanīt. Kolorādo Universitātes NLO projekts 1968. gadā publicēja ziņojumu, kurā ASV Gaisa spēku NLO medīšana tika nosaukta par lieku laika un resursu tērēšanu. 1970. gadā projekts tika slēgts.

Foto: Public Domain

Civiliedzīvotājiem nu vairs nav jāaizpilda īpašas aptaujas, ja tiem gadījies novērot NLO. Tas arī ir labi, jo dronu un “SpaceX” darbības laikmetā NLO novērojumi kļuvuši biežāki kā jebkad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu