Zemo cenu aviokompānija "Norwegian" sāks lidojumus no Rīgas uz Tronheimu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Norwegian"
"Norwegian" Foto: LETA

Norvēģijas zemo cenu aviokompānija "Norwegian" no trešdienas sāks regulārus lidojumus maršrutā Rīga-Tronheima, informēja lidostas "Rīga" pārstāvji.

Lidojumus plānots nodrošināt līdz trim reizēm nedēļā visu vasaras sezonu.

Aviokompānija "Norwegian" strādā lidostā "Rīga" kopš 2005.gada nogales un pašlaik no Rīgas piedāvā lidojumus uz Oslo piecas līdz deviņas reizes nedēļā, uz Stokholmu - trīs līdz sešas reizes nedēļā un uz Kopenhāgenu - divas līdz četras reizes nedēļā.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa skaidro, ka, pievienojot trim esošajiem galamērķiem Tronheimu, aviokompānija Rīgā atgriežas pie tā galamērķu skaita un lidojumu biežuma, kāds bija pirms pandēmijas 2019.gadā.

Kopumā līdz šim lidsabiedrība no un uz Rīgu ir pārvadājusi 2,2 miljonus pasažieru, veicot vairāk nekā 16 000 regulāro reisu, tostarp pērn "Norwegian" apkalpoto pasažieru skaits Rīgā sasniedza 48 600.

Lidostā piebilda, ka divus lidojumus nedēļā no Rīgas uz Tronheimu veic arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Jau vēstīts, ka lidostā "Rīga" šogad pirmajos četros mēnešos apkalpoja 1,198 miljonus pasažieru, kas ir 7,3 reizes vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Savukārt 2021.gadā lidostā "Rīga" tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, kas salīdzinājumā ar 2020.gadu ir pieaugums par 17%, taču salīdzinājumā ar pirmspandēmijas 2019.gada rādītājiem par 70% mazāk.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu