Piena Ceļa galaktikā varētu eksistēt četras naidīgu citplanētiešu civilizācijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Naidīgs citplanētietis
Naidīgs citplanētietis Foto: Unsplash

Piena Ceļa galaktikā ir miljoniem potenciāli apdzīvojamu planētu, no kurām aptuveni četras varētu būt mājas ļaunu citplanētiešu civilizācijām, kas, ja vien spētu, tūliņ ķertos klāt Zemes iekarošanai. Tā noskaidrots jaunā pētījumā.

Jaunajā pētījumā, ko gan vēl nav recenzējuši citi zinātnieki un kas publicēts vietnē “arXiv”, zinātnieks uzdod visai savdabīgu jautājumu, proti, kāda ir iespēja, ka cilvēce reiz sastapsies ar naidīgu citplanētiešu civilizāciju, kuri spēs un vēlēsies iekarot mūsu planētu?

Atbildi uz šo jautājumu pētījuma autors Alberto Kabalero sāka meklēt, nevis skatoties debesīs, bet gan cilvēces vēsturē. Proti, naidīgu citplanētiešu civilizācijas eksistences iespēja šeit tiek aplēsta, balstoties uz to, cik iespējama būtu cilvēces naidīga attieksme pret dzīvību uz kādas eksoplanētas.

Pētījumā Kabalero vispirms saskaitīja valstis, kas starp 1915. un 2022. gadu iebruka citās valstīs. Atklājās, ka šajā periodā kaut kāda veida invāziju bija veikusi 51 no 195 pasaules nācijām. Pēc tam viņš aplēsa katras valsts uzbrukuma iespējamību, balstoties uz tās militāro finansējumu.

Beigu beigās Kabalero aprēķināja, ka iespēja, ka cilvēks iekarotu citu apdzīvotu planētu, ir 0,028% liela. Tiesa, jāņem vērā, ka šīs aplēses attiecas uz cilvēces tagadējo stāvokli, kad cilvēks nespēj veikt starpzvaigžņu ceļojumus, kur nu vēl iekarot kādu citu apdzīvotu planētu.

Ja tagadējās aplēses ir pareizas, tad starpzvaigžņu ceļojumi nebūs iespējami vēl vismaz 259 gadus. Tā, izmantojot Kardaševa skalu, aprēķinājis Kabalero.

Apgrieztā veidā savukārt Kabalero beigu beigās aplēsa, ka Piena Ceļa galaktikā varētu eksistēt aptuveni četras naidīgu citplanētiešu civilizācijas, kas, ja vien spētu, iekarotu Zemi. Tiesa, uztraukumam nav pamata, jo iespējamība, ka cilvēks varētu nonākt kontaktā ar kādu no šīm naidīgajām civilizācijām, ir ļoti maza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu