LKS plāno protestēt pret aizliegumu rīkot protesta akcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs.
Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Krievu savienība (LKS) piektdien, 3.jūnijā, Vecrīgā plāno protestēt pret aizliegumu rīkot protesta akcijas, apstiprināja Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs (LKS).

Viņš uzsvēra, ka LKS arī turpmāk plāno rīkot protestus, un piektdien protestēs pret to, ka pašvaldība šādus pasākums LKS nesaskaņo.

Savukārt jūnija vidū LKS plāno protesta pasākumu pie valdības ēkas, aicinot "nepieļaut mājsaimniecību bankrotu" nākamajā apkures sezonā.

Rīgas domē aģentūra LETA uzzināja, ka pasākums Rātslaukumā pieteikts 3.jūnijā no plkst.18 līdz 19.

Pasākuma mērķis ir "aizliegt uzlikt aizliegumus visām LKS publiskām protesta akcijām". Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies 50 dalībnieki.

Pašlaik pašvaldības rīcībā neesot informācijas, kas liktu veikt kādas ierobežojošas darbības. Par pieteikto sapulci informētas tiesībsargājošās iestādes.

Kā ziņots, LKS 28.maijā plānoja rīkot gājienu no Uzvaras parka līdz Brīvības laukumam ar mērķi paust protestu pret Latvijas valdošo partiju rīcību, iznīcinot pieminekļus, aizliedzot tradīcijas un mazākumtautību dzimtās valodas pielietošanu izglītībā.

Rīgas pašvaldība šo gājienu neatļāva, bet LKS šo lēmumu pārsūdzēja tiesā. Arī Administratīvā rajona tiesa pieņēma spriedumu, ar kuru noraidīja LKS pieteikumu un atstāja negrozītu Rīgas pilsētas izpilddirektora lēmumu aizliegt pieteiktā gājiena norisi.

Publicēta: 01.06.2022 16:46

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu