"Pazudušais mazdēls" Harijs ar Meganu tā arī neparādās karalienes Elizabetes II svinību atklāšanā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Elizabetes II platīna jubilejas svētku pirmajā dienā karalienes mazdēls, princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu tā arī publiski neparādījās. 

Lai arī Saseksas hercogi ieradās Londonā, viņi neparādījās uz Bekingemas pils balkona kopā ar pārējiem karaliskās ģimenes locekļiem. 

Iemesls, kāpēc karaliene Elizabete II atteicās no tradicionālās kopbildes uz balkona, ir loģisks: pūli sveiks tikai karaliskās ģimenes pārstāvji: princis Čārlzs ar Kamillu Pārkeri-Boulzu, princis Viljams, hercogiene Ketrīna un viņu bērni, kā arī princese Anna ar vīru, Veseksas princis Edvards un Sofija. Arī princese Beatrise un princese Eiženija neatradīsies uz balkona, jo viņas nepieder pie karaļvalsts pirmajām personām.

Tiesa, fotogrāfi iemūžinājuši, ka Harijs un Megana atrodas Bekingemas pilī un sarunājas ar karalienes brālēnu, kā arī rotaļājas ar karalienes mazmazbērniem. Fotogrāfijās gan nav redzamas Harija un Meganas atvases - trīs gadus vecais Ārčijs un mazulīte Lilibeta, kurai 4. jūnijā apritēs gadiņš.

Paredzēts, ka Harijs un Megana varētu publiski parādīties piektdien Londonas Svētā Pāvila katedrālē, kur paredzēts dievkalpojums.

Pati Elizabete II neapmeklēs savas valdīšanas jubilejas dievkalpojumu, jo ceturtdien svinību pasākumu laikā nav jutusies labi.

"Ņemot vērā [gaidāmo] braucienu un aktivitātes, kādas nepieciešamas, lai piedalītos (..) Nacionālajā pateicības dievkalpojumā Svētā Pāvila katedrālē, Viņas Majestāte ļoti nelabprāt nolēmusi [dievkalpojumu] neapmeklēt," teikts Bekingemas pils paziņojumā.

Tajā sacīts, ka Elizabete II ar lielu prieku ceturtdien no Bekingemas pils balkona noskatījusies par godu jubilejai rīkoto militāro parādi, taču tās laikā "sajutusi zināmu diskomfortu".

Tomēr ceturtdienas vakarā karaliene piedalījās vienā no jubilejas pasākumiem Vindzoras pilī.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā no ceturtdienas līdz svētdienai tiek plaši svinēta Elizabetes II valdīšanas 70 gadu jeb platīna jubileja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu