10 vilšanās. Interneta lietotāji atklāj, kā patiesībā izskatās slaveni tūrisma galamērķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ēģiptes piramīdas
Ēģiptes piramīdas Foto: reddit.com

Ceļošana ir viens no galvu reibinošākajiem un iespaidīgākajiem veidiem, kā iegūt jaunas sajūtas un pieredzi ārpus ikdienas dzīves.

Tieši ceļojot mēs gaidām, ka izvēlēto maršrutu galamērķi mūs nepievils, sevišķi tad, ja tie ir kaut kas īpašs – kaut kas, ko reizi dzīvē katram jābūt redzējušam. Piemēram, Eifeļa tornis. Tomēr diezgan bieži realitāte nesakrīt ar izsapņoto, un var nākties pamatīgi vilties. Tā gadījās arī vairākiem interneta vietnes “Reddit” lietotājiem, kuri laipni dalījās ar saviem ceļojumu iespaidiem par dažādām pasaules vietām – Disnejlendu, Francijas dienvidiem, Lasvegasu u.c.

Lūk, kas viņiem ir sakāms!

Dubaija

“Mākslīgi radīta pilsēta bez savas dvēseles un izkoptas kultūras. Bezkaunīgi daudz košu spožumlietu, reklāmas izkārtņu un veikalu skatlogu, kuru radīto tukšumu papildina ārkārtīgi augstie debesskrāpji un gigantiskie tirdzniecības centri.”

Foto: reddit.com

Luvras muzejs Parīzē

“Ir labi, ka Luvras muzejā visu uzmanību paņem tieši Monas Lizas portrets. Tas nozīmē, ka citās telpās ar neskaitāmi daudzajiem slavenu mākslinieku darbiem nebūs tik pārpildīts ar cilvēkiem. Kad es apmeklēju šo muzeju, pie portreta pavadīju divas minūtes. Lielākoties lai apbrīnotu ziņkārīgo tūristu pūļu centienus nonākt tuvāk Monai Lizai.”

Foto: reddit.com

Disnejlenda

“Disnejlendā, lai paēstu, vienai personai vien ir jārēķina vismaz 50 dolāri dienā. Taču, gribēdams izklaidēties, reizēs, kad cilvēku ir mazāk, tiksit tikai 4 vai 5 vietās. Ja cilvēku būs daudz – tas prieks būs vēl mazāks, jo, stāvot rindās,  laika pietiks vien divām vai trim atrakcijām.”

Foto: reddit.com

Panorāmas rats Londonā ­ “London Eye”

“London Eye” biļetes cena ir nepamatoti augsta, un vēl jāstāv ilgās rindās. Ja vēlaties izbaudīt Londonas panorāmu, es labāk ieteiktu jums doties uz Sv.Pāvila katedrāli, pat tad, ja neesat reliģiozs. Tas būs lētāk, un, ja fiziskā sagatavotība atļauj, var uzkāpt līdz pat baznīcas jumtam un vērot skatus no turienes.”

Foto: reddit.com

Lasvegasa

“Lasvegasā es neguvu nekādus jaunus iespaidus. Bija interesanti redzēt viesnīcas, kuru iekārtojums atbilst kādai noteiktai tēmai, taču visādi citādi ­ šī pilsēta ir bez savas dvēseles un kultūras, tās dizains ir pakārtots izklaidei.”

Foto: reddit.com

Neapole

“Pēc studijām koledžā es devos uz Eiropu un pavadīju mēnesi Itālijā. Neapole, manuprāt, ir sliktākā pilsēta, kurā es esmu bijis. Tā bija netīra, haotiska, nedroša, it visur mētājās atkritumi.”

Foto: reddit.com

“Guiness” alus brūzis Dublinā

“Kaut arī tūristiem tiek piedāvātas Ginesa alus tūres brūža teritorijā, tie ir pilnīgi maldi. Viņi tur pat vairs neražo alu.”

Foto: reddit.com

Ēģipte

“Viss skaistais un vēsturiskais vēl no seno civilizāciju laikiem tagad ir palicis novārtā iepretim mūsdienu cilvēku atstātajam “mantojumam” piramīdu teritorijās. Iedomājieties netīrīgāko Indijas rajonu un pievienojiet tam visam smiltis - ­ tāda ir mūsdienu Ēģiptes realitāte.”

Foto: reddit.com

Marseļas pludmale

““Calanque de Sormiou” Marseļā tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pludmalēm. Vismaz tūristiem domātajos reklāmas attēlos tā ir atainota ar debeszilu jūras ūdeni un baltām smiltīm. Taču tā vietā es ieraudzīju mazu, ļaužu piebāztu un netīru smilšu strēli. Kā izrādās, nevajag ticēt visam, kas attēlots pastkartēs.”

Foto: reddit.com

Niagāras ūdenskritums ASV

“Es nebiju domājis, ka ūdenskritums atradīsies pašā pilsētā. Man šķita, ka apkārt būs nacionālais parks, tomēr visa šī galamērķa apkaime izskatījās pēc viena liela tirdzniecības centra”.

Foto: reddit.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu