Lieta par uzbrukumu Ukrainas karoga dēļ pievērusi arī IDB uzmanību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kriminālprocess par uzbrukumu Ukrainas karoga dēļ un tai sekojošā dienesta pārbaude Valsts policijā (VP) pievērusi arī Iekšējās drošības biroja (IDB) uzmanību.

IDB, kura kompetencē ir izmeklēt iekšlietu struktūru darbinieku noziegumus,informē, ka IDB redzeslokā nonāk pārliecinošs vairākums pirmstiesas izmeklēšanas informācijas, kas saistīta ar iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kurus veikušas iekšlietu sistēmā strādājošas amatpersonas.

Attiecīgajā gadījumā ne no VP, ne no prokuratūras patlaban nav saņemta informācija, kura atbilstoši kompetencei būtu jāizvērtē IDB. Vienlaikus, ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušās ziņas, IDB pieprasīs informāciju no VP.

Jau ziņots, ka 20.maijā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam Pārdaugavā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma".

Pēc gājiena netālu no pasākuma vietas, Eduarda Smiļģa ielā, kāds automašīnas "BMW" vadītājs izkāpa no sava transportlīdzekļa un nodarīja miesas bojājumus 2003.gadā dzimušam jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs. Pēc notikušā "BMW" vadītājs aizbrauca no notikuma vietas Bāriņu ielas virzienā.

Policijā tika sākts kriminālprocess un veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības, kuru laikā noskaidrots iespējamais vainīgais - 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Automašīnu "BMW" policija atrada kādas privātmājas pagalmā, turklāt tai bija nomainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, lai vainīgais slēptu savu atrašanās vietu. Pats uzbrucējs bija paslēpies savā dzīves vietā bēniņos aiz skursteņa.

Tiesa sākotnēji vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, taču vēlāk viņš atbrīvots.

VP rosinājusi prokuratūrai apsūdzēt minēto vīrieti.Tagad prokuratūrai būs jāizlemj vai uzrādīt apsūdzību pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Jau izskanējis, ka blakus uzbrucējam automašīnā esot bijusi policijas darbiniece. VP par notikušo sākta dienesta pārbaude.

Uzbrukumā cietušais puisis intervijā Latvijas televīzijai pastāstījis, ka viņa tēvs ir ukrainis. Zēns ir no mazpilsētas, bet mācoties Rīgā. Pēc gājiena un koncerta ar draugiem viņš devās skatīties hokeju.

Puisis apgalvojis, ka uzbrucējs bija uzvilcis motociklista cimdus un pieļāvis, ka tas darīts tāpēc, lai būtu sāpīgāk, jo cimdiem bija plastmasas ielikteņi uz kauliņiem.

Vīrietis viņam uzbrucis tieši tādēļ, ka ap pleciem bija karogs.

Uzbrucējs esot jautājis: "Kas tā par fašistisko lupatu tev?" Uzreiz sekojuši sitieni pa saules pinumu un pa kaklu.

Kad apstājušies garāmgājēji, vīrietis aizbēdzis, savukārt draugi nofotografēja uzbrucēju un viņa auto. Sieviete, kura brauca kopā ar vīrieti, viņu nespēja apturēt. "Viņš taisījās kāpt ārā, sieviete mudināja to nedarīt. To, ka policijas darbiniece, es pat iedomāties nevarēju," Latvijas televīzijai norādījis jaunietis.

Gājienā "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" pēc VP aplēsēm bija pulcējušies aptuveni 5000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu