Foto ⟩ Krievijā ļaužu pūlis šturmē atklāto "McDonald's" aizstājēju – "Vkusno i Tochka"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
12. jūnijā Krievijā durvis apmeklētājiem vēris jaunais "McDonald's" aizstājējs, kuram dots nosaukums "Vkusno i Tochka" (tulkojumā – "Garšīgi un punkts")
12. jūnijā Krievijā durvis apmeklētājiem vēris jaunais "McDonald's" aizstājējs, kuram dots nosaukums "Vkusno i Tochka" (tulkojumā – "Garšīgi un punkts") Foto: EPA/Scanpix

12. jūnijā Krievijā durvis apmeklētājiem vēris jaunais "McDonald's" aizstājējs, kuram dots nosaukums "Vkusno i Tochka" (tulkojumā – "Garšīgi un punkts"), svētdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā ziņo BBC krievu versija – "Vkusno i Tochka" Maskavā tika atvērts svētdienas pēcpusdienā, un līdz ātrās ēdināšanas restorāna atvēršanai jau bija vērojams interesentu pulks.

"Vkusno i Tochka" atvēršanā piedalījies arī Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, kurš teica runu uzņēmuma darbiniekiem un vadībai. 

"Vkusno i Tochka" izpilddirektors Oļegs Parojevs neslēpa, ka dzērienu piegādātāji pamet Krievijas tirgu, un arī uzņēmumam jāmeklē citas alternatīvas dzērieniem. Viņš sacīja, ka uzņēmumam ir "Coca-Cola" krājumi, bet viņi strādās pie jaunu dzērienu izveides, kas varētu aizstāt "Coca-Cola". Tāpat uzņēmums solīja arī meklēt aizstājējus "Big Mac" burgeram un saldējumam "McFlurry", jo tas asociējas ar "McDonald's". Mainījies arī produktu iepakojums.

Kā vēsta BBC, jaunā "Vkusno i Tochka" ēdienkarte principā ir nemainīga, vien ēdienu un dzērienu nosaukumiem noņemts nost "Mc", jo tas asociējas ar "McDonald's".

Cenas ēdieniem svārstās no 39 rubļiem līdz 348 rubļiem, bet dzērieniem - no 55 rubļiem par tēju līdz 109 rubļiem par kafiju.

Iestādes darbinieki sākuši strādāt tādā pašā sastāvā, proti, kāds tas bijis "McDonald's" laikos, neviens nav pametis darbu.

Jau ziņots, ka maija vidū ASV ātrās ēdināšanas gigants "McDonald's" sāka sava biznesa pārdošanu Krievijā. "McDonald's" Krievijā darbojās 30 gadus, bet, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, nolēmis aiziet no Krievijas tirgus. Visus 850 "McDonald's" restorānus Krievijā piekritis iegādāties "McDonald's" licences turētājs Aleksandrs Govors, kurš ir operators 25 restorāniem Sibīrijā.  Govors arī piekritis ar līdzšinējiem nosacījumiem vismaz divus gadus turpināt nodarbināt 62 000 cilvēku, kas pašlaik strādā "McDonald's" restorānos Krievijā. Darījuma summa pagaidām tiek turēta noslēpumā.

Marta sākumā "McDonald's" paziņoja, ka uz laiku slēgs visus savus restorānus Krievijā, taču turpinās maksāt algas darbiniekiem. Uzņēmums atklāja, ka šis lēmums tam izmaksājis 55 miljonus dolāru mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu