Arī NASA pievienojas NLO medībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
NLO
NLO Foto: AFP / Scanpix

NASA paziņojusi, ka plāno nopietni ķerties klāt zinātniskai nezināmu lidojošu objektu (NLO) izpētei. Pētījuma rezultāti tiks publicēti visiem pieejamā ziņojumā.

Pētījumā iesaistītie eksperti meklēs un pētīs informāciju par aculiecinieku novērotajiem NLO, meklēs metodes, kā labāk šos fenomenus iemūžināt nākotnē, kā arī meklēs veidus, kā iegūto informāciju izmantot, lai uzlabotu zinātnisko izpratni par šiem noslēpumainajiem objektiem.

Jauno iniciatīvu plānots sākt jau šā gada rudenī un pabeigt aptuveni deviņu mēnešu laikā. Paziņojums izteikts neilgi pēc tam, kad nopietnas NLO medības sācis arī Pentagons, kurš pat šā gada janvārī atklāja jaunu biroju, kurā paredzēts izmeklēt šos objektus. Pirms dažām nedēļām ASV valdība arī veica pirmās nopratināšanas saistībā ar 2021. gada jūnijā Pentagona publicēto ziņojumu par kopš 2004. gada ASV flotes pilotu novērotajiem NLO.

No 144 šajā ziņojumā aprakstītajiem gadījumiem 80 ir tādi, kuros objekti fiksēti ar vairāku veidu sensoriem. 18 incidentos tika ziņots par lidojuma objekta „neparastu kustības modeli vai neparastām lidojuma īpašībām”. Daži no objektiem stāvējuši nekustīgi gaisā, pārvietojušies pret vēju vai veikuši pēkšņus manevrus ar ievērojamu ātrumu vai bez redzamas piedziņas. Dažos gadījumos militārās lidmašīnas vienlaikus uztvērušas arī radio signālus.

NASA pārstāvji uzsver, ka nepastāv pierādījumi, ka šo noslēpumaino objektu izcelsme ir ārpus Zemes. Tomēr to izcelsmes noskaidrošana ir ļoti svarīgs nacionālās drošības jautājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu