Robežsardze uz ārējām robežām un valsts iekšienē otrdien konstatēja 58 likumpārkāpējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Otrdien, 14. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus, portālu TVNET informēja Valsts robežsardzes pārstāve Ginta Skangale.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem.

Kā informēja Skangale, Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam. Kā paskaidroja Valsts robežsardzes pārstāve, Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem.

Grebņevas, Terehovas un lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti septiņi Ukrainas un viens Ekvadoras pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Ekvadoras pilsoņa administratīvā pārkāpuma lieta netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem. Kā informēja Skangale, lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām – deviņiem Uzbekistānas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Nigērijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas otrdien saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 24 personām – septiņiem Baltkrievijas, četriem Latvijas, četriem Uzbekistānas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Igaunijas, vienam Moldovas, vienam Portugāles, vienam Rumānijas un vienam Slovēnijas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu