Saeima ceturtdien pieņem grozījumus par iespēju atkārtoti pagarināt nodokļu samaksas termiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 16. jūnijā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām", kas kā pastāvīgu regulējumu nosaka iespēju atkārtoti lūgt pagarināt nodokļu samaksas termiņu.

Grozījumus iesniedza koalīcijas deputāti Atis Zakatistovs, Ainars Latkovskis (JV), Raivis Dzintars (NA), Krišjānis Feldmans (K) un Juris Pūce (AP).

Izmaiņas likumā veiktas, lai nodrošinātu iespēju nodokļu maksātājiem lūgt Valsts ieņēmumu dienestu (VID) atkārtoti piešķirt nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu tiem nokavētajiem VID administrētajiem nodokļu maksājumiem, kuru samaksas termiņš iepriekš jau bijis pagarināts.

Nodokļu samaksas termiņa atkārtotu pagarinājumu paredzēts noteikt, reaģējot uz vairāku nodokļu maksātāju lūgumu VID un Finanšu ministrijai rast risinājumu.

Nodokļu maksātāji norāda, ka sākotnēji bija domāts, ka Covid-19 būs īstermiņa problēma, taču šī prognoze nepiepildījās. Līdz ar to arī atgūšanās no šīs krīzes prasa ilgāku laiku, nekā bijis domāts.

Ja nodokļu maksātājs neievēros samaksas pagarinājuma termiņus, nodokļu administrācija varēs atcelt šo pagarinājumu un nokavētie nodokļu maksājumi tiks piedzīti bezstrīda kārtībā.

Tāpat ar grozījumiem paredzēts paplašināt subjektu loku, kuri var sniegt saimnieciskās darbības ieņēmumu konta pakalpojumu.

Grozījumi stāsies spēkā 1.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu