Pēc Jāņu brīvdienām ievērojami kāps "Bolt" taksometru pakalpojumu cenas

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sander Ilvest

Degvielas cenu kāpumam būtiski ietekmējot taksometru pakalpojumu nodrošināšanas izmaksas, no 27.jūnija visās "Bolt" braucienu kategorijās augs tarifi, portālam TVNET apliecināja "Bolt" reģionālais vadītājs Latvijā Raimonds Bērziņš.

Viņš norādīja, ka, neskatoties uz pandēmiju un tās radītājām sekām, tarifi nav tikuši mainīti kopš 2019. gada, taču straujais degvielas cenu kāpums, kā arī vispārējā inflācija, kas ievērojami sadārdzina auto preces un pakalpojumus, būtiski ietekmē arī transporta un pārvadājumu nozari, tostarp arī "Bolt" darbību, liekot pārskatīt tarifus.

Līdz ar to Latvijā tarifu izmaiņas plānotas visās "Bolt" braucienu kategorijās.

"No šā gada 27. jūnija mūsu klientiem diemžēl jārēķinās ar lielākām braucienu izmaksām, dienas laika bāzes tarifiem pieaugot līdz 20%," informēja Bērziņš.

Savukārt Rīgā un Jūrmalā tiks ieviests arī nakts tarifs – darba dienu naktīs un nedēļas nogalēs no plkst. 23.00 līdz plkst. 06.00, nakts laika bāzes tarifs var palielināties līdz 30%.

Bērziņš atzina, ka augs arī komisijas maksa, kas jāmaksā taksometru šoferiem par "Bolt" platformas izmantošanu. "Tarifu cenu pieaugums šobrīd saistīts ar pieaugošajām izmaksām autovadītājiem par degvielu, auto apkopi, strauji augošajām apdrošināšanas un remontu izmaksām, kā arī "Bolt" platformas komisijas maksu par pasažieru pārvadājumu sniegšanu, kas no 27. jūnija palielināsies par 5 procentpunktiem," sacīja "Bolt" reģionālais vadītājs.

Pēc viņa teiktā, autovadītāju komisijas gādā arī par to, lai ģenerētu labākas pasūtījumu plūsmas un piesaistītu klientus. "Ilgtermiņā tas veicinās stabilus un augošus ieņēmumus katram "Bolt" autovadītājam, lai varētu turpināt nodrošināt augošo pieprasījumu pēc mobilitātes rīkiem un to kvalitāti," pauda Bērziņš.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka uzņēmuma ieskatā ir ļoti svarīgi, lai pilsētas veidotu cilvēkiem, nevis automašīnām, tāpēc "Bolt" turpinās attīstīt pieejamākas un videi draudzīgākas alternatīvas, tostarp piedāvājot nomai elektriskos skrejriteņus.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka patēriņa cenas šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli Latvijā pieauga par 4%, bet salīdzinājumā ar 2021.gada maiju tās palielinājās par 16,9%. Savukārt tieši degvielas cenas 2022. gada maijā Latvijā bija vidēji par 51,1% augstākas nekā pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu