Latvijā atkal ieplūdusi dabasgāze no Krievijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā ceturtdien, 16.jūnijā, atkal ieplūdusi dabasgāze no Krievijas, liecina informācija vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") mājaslapā.

Ceturtdien faktiski izmantoto jaudu apjoms Korneti jeb Izborskas ieejai no Krievijas sasniedza 42 546 megavatstundas (MWh). Savukārt piektdien ieejā apstiprinātas dabasgāzes nominācijas 41 800 MWh apmērā.

Salīdzinot ar datiem par pagājušā gada analogiem datumiem, Latvijā ieplūstošais dabasgāzes apjoms gan nav liels - pērn 16.jūnijā faktiski izmantoto jaudu apjoms veidoja 138 886 MWh, bet 17.jūnijā - 146 302 MWh.

Kā skaidroja "Conexus" pārstāve Dace Baltābola, pašlaik neliels gāzes apjoms nonāk vienotajā tirgus zonā - vai nu gāze tiek iesūknēta krātuvē vai arī tā tiek pārvadīta tālāk uz Lietuvu, Igauniju vai Somiju.

Baltābola izslēdza iespēju, ka Latvijā no Krievijas ieplūstošā dabasgāze ir tranzītā uz Kaļiņingradu, ņemot vērā, ka remontdarbi gāzesvadā Minska-Viļņa, kuru laikā no 16.maija līdz 8.jūnijam Kaļiņingradas apgabalam dabasgāze tika nodrošināta caur Latvijas teritoriju, ir noslēgušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu