Paldiskos pilnā sparā rit LNG termināļa būvniecība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Igaunijas televīzija ziņo, ka sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecība Paldiskos norit ļoti strauji un joprojām ir spēkā plāns pabeigt šo objektu līdz novembrim. Kompānija „Elering” uzsākusi arī sauszemes gāzesvada ierīkošanu. 90% kopējai celtniecībai nepieciešamo būvmateriālu jau ir noliktavā, taču atrast trūkstošos varētu būt sarežģīti.

„Ņemot vērā globālo situāciju, būvmateriālu trūkumu, piegādes ķēdes problēmas un mikroshēmu problēmas, mēs centīsimies visu iespējamo, lai darbu pabeigtu līdz novembrim,” sacīja „Elering” pārstāvis Prīts Heinla.

Privātie investori „Infortar” un „Alexela” pabeiguši līča padziļināšanu, saskaņā ar grafiku notiek pāļu dzīšana un piestātnes ierīkošana. Ir jāpanāk vienošanās arī par LNG kuģa nomu. Igaunijā, pēc Ekonomikas ministrijas pārstāvja teiktā, ir sapratuši, ka Somu līcī nav racionāli uzturēt divus šādus kuģus.

„Mēs strādājam pie tā, lai starp Igaunijas un Somijas ministrijām būtu savstarpēja sapratne. Gatavība kuģa uzņemšanai tiks veidota gan Igaunijā, gan Somijā. Ceram, ka šis kopīgi ekspluatētais kuģis šeit ieradīsies jau šoziem,” norādījis Igaunijas Ekonomikas ministrijas pārstāvis Timo Tatars.

LNG terminālim būs jāpalīdz nosegt daļu no 4 valstu gāzes patēriņa.

„Ar to mēs spētu apmierināt aptuveni pusi no visa reģiona vajadzībām, tas ir, pusi no Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā patērētā gāzes apjoma. Tieši šī rezerve būs nepieciešama, lai kompensētu gāzes trūkumu, ja Krievija pilnībā atslēgs savus krānus,” skaidroja „Elering” pārstāvis Prīts Heinla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu