Rinkēvičs: JV spēj apvienot politiskos spēkus ar dažādiem uzskatiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs, partijas "Vienotība" valdes loceklis Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs, partijas "Vienotība" valdes loceklis Edgars Rinkēvičs. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Jaunā vienotība" ir centriska partija, kas spēj apvienot politiskos spēkus ar dažādiem uzskatiem, sestdien partijas "Vienotība" un partiju apvienības "Jaunā vienotība" kopsēdē pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka politiskais spēks ir gatavs sadarboties ar tādām partijām, kuras strādā Latvijas interesēs, jo patlaban politiķu galvenais uzdevums ir Latvijas drošība, labklājība un attīstība.

Rinkēvičs atzīmēja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā atstājis sekas arī uz sabiedrību Latvijā, tādēļ pašlaik ir nepieciešams ļoti smagi strādāt pie valsts nācijas stiprināšanas, kas iepriekš noticis salīdzinoši neveiksmīgi. Ministrs sadalīja sabiedrības locekļus trijās dažādās grupās - lojālie valsts iedzīvotāji, apjukušie cilvēki un cilvēki, kuru pozitīvo attieksmi pret Krieviju nav iespējams mainīt.

Politiķis uzsvēra, ka ir ļoti smagi jāstrādā, lai integrētu "apjukušos cilvēkus", kuri iepriekš skatījās Krievijas propagandas kanālus, tādēļ patlaban nesaprot, kas notiek. Lai integrētu šo sabiedrības grupu kopējā nācijā, ir nepieciešama reforma izglītības jomā, tāpat pozitīvi procesu esot ietekmējis arī propagandas televīzijas kanālu aizliegums.

Rinkēvičs atzīmēja, ka pirmsvēlēšanu kampaņa "Jaunajai vienotībai" būs sarežģīta, jo partija nevēlas apsolīt neizpildāmas lietas, kā to darīs populistiski spēlētāji. Viņš akcentēja, ka "Jaunās vienotības" finanšu politika ir atbildīga, dažiem pat liekoties, ka skopa, tomēr tikai šādā veidā ir iespējams salāgot visas valsts vajadzības.

Savā runā atzīmējot akcentus, "Jaunajai vienotībai" gatavojoties 14. Saeimas vēlēšanām, ārlietu ministrs norādīja, ka svarīga ir arī iekšlietu sistēmas sakārtošana, lai tā būtu tikpat spēcīga kā valsts bruņotie spēki.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš sestdien partijas "Vienotība" un partiju apvienības "Jaunā vienotība" kopsēdē tika apstiprināts par "Jaunās vienotības" premjera amata kandidātu 14. Saeimas vēlēšanām.

Kopsēdē tika nosaukti arī "Jaunās vienotības" vēlēšanu sarakstu līderu vārdi. Rīgā saraksta līderis būs Rinkēvičs, Vidzemē - Kariņš, Kurzemē - Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, Zemgalē - finanšu ministrs Jānis Reirs, Latgalē - Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis.

"Jaunā vienotība" sastāv no partijām "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Jēkabpils reģionālā partija", savukārt ar "Latgales partiju" apvienībai ir sadarbība.

Pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās pētījumu centra SKDS aptaujas dati liecina, ka no politiskajām partijām maijā JV ir ieguvusi lielāko atbalstu. Ja Saeimas vēlēšanas būtu maijā, par JV būtu gatavi balsot 9,4% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu