Pie skatītājiem nonāk “Tutas lietu” versija ukraiņu bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

1.jūlijā pie ukraiņu bērniem visā pasaulē nonāk latviešu bērnu satura producenta “Ausma” un līdzproducenta LMT veidots seriāls ukraiņu valodā “Тутині скарби”.

2Galveno varoni Tutu, kura kopā ar draugiem Lapsu un Jaremu māca bērniem aizraujošas lietas, attēlo Rīgā bēgļu gaitās nonākusī ukraiņu aktrise Lidija Baranova.

Seriāls “Тутині скарби” skatāms YouTube kanālā “Тутині скарби”. Saite uz YouTube kanālu šeit.

Foto: Publicitātes foto

“Mums ir neizsakāms prieks, ka ukraiņu bērniem visā pasaulē varam piedāvāt seriālu un dziesmiņas, ko tik ļoti iemīļojuši mūsu pašu bērni. Un vēl lielāks prieks, ka “Tutas lietu” ukraiņu versija “Тутині скарби” tapusi ciešā sadarbībā ar talantīgām ukrainietēm – aktrisi un dziedātāju Lidiju Baranovu, kā arī tulkotājām Līnu Meļņiku un Oksanu Krotjuku. Ļoti ceram, ka Tuta un Lapsa ukraiņu bērniem palīdzēs pārciest šo sarežģīto laiku,” stāsta seriāla “Tutas lietas” radītāja Marta Selecka.

“LMT kā vadošais inovāciju un telekomunikāciju uzņēmums ir sniedzis dažādu atbalstu Ukrainas cilvēkiem, tostarp nodrošinot sakarus un tehnoloģijas. Taču kara apstākļos, kad daudzas mātes ar bērniem ir spiestas pamest dzimto Ukrainu, ir svarīgi viņiem sniegt arī emocionālu atbalstu. LMT jau vairākus gadus ir veicinājis bērnu satura producenta “Ausma” radošās aktivitātes. Uzzinot par radošās komandas plānu radīt bērniem noderīgā seriāla “Tutas lietas” versiju ukraiņu valodā, iesaistījāmies, lai tas pēc iespējas ātrāk nonāktu pie mazajiem skatītājiem visā pasaulē. Domās un darbos esam ar Ukrainu, un visi ceram, ka Ukraina uzvarēs pēc iespējas drīzāk,” teic LMT prezidents Juris Binde

Raidījums “Тутині скарби” paredzēts 2–6 gadus veciem mazuļiem. Tas mīļā un saistošā veidā mazajiem skatītājiem izskaidro dažādas viņiem aktuālas lietas, tostarp potenciāli satraucošas situācijas, ar uzsvaru uz bērnu iepriecināšanu, nodarbināšanu, izglītošanu un pozitīvu emociju radīšanu. Pie seriāla scenārija adaptācijas ukraiņu valodā, izvērtējot katru vārdu un frāzi, strādājusi arī tulkotāja un psiholoģe Līna Meļņika, kura Latvijā radusi patvērumu no kara briesmām. Seriāls ukraiņu valodā veidots pēc Latvijā un citviet pasaulē bērnu ļoti iemīļotā seriāla “Tutas lietas” motīviem.

Līdz šim “Tutas lietas” ir filmētas arī angļu, zviedru, igauņu, portugāļu valodā un adaptētas turku valodā. Latvijā tās piedzīvojušas jau deviņas sezonas. Ukraiņu valodā uzfilmētas astoņas sērijas, tajās skan arī dziesmiņas ukraiņu valodā. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu