Smiltenes novadā būtiski pieaugs siltumapgādes tarifi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rudenī Smiltenes novadā būtiski palielināsies siltumapgādes tarifi, informēja pašvaldības zīmolvedības un mārketinga speciāliste Madara Mūrniece.

Smiltenes novada pašvaldības domes sēdē 29.jūnija deputāti apstiprināja siltumapgādes tarifu izmaiņas SIA "EcoHeat", kā arī pašvaldības apsaimniekotajās Raunas, Mēru un Gaujienas ciemu katlu mājās.

Šī gada 13.maijā SIA "EcoHeat", kas apsaimnieko katlu mājas Drustos, Gatartas pansionātā, Palsmanē un Gaujienā (skolas un dzīvojamā māja "Rīti"), ar iesniegumu vērsās Smiltenes novada pašvaldībā, lūdzot paaugstināt siltumapgādes tarifus pieaugošo kurināmā, darba spēka, iekārtu uzturēšanas, degvielas izmaksu dēļ.

Pašvaldībai izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, dome lēma apstiprināt jaunus siltumapgādes tarifus, kas stāsies spēkā šī gada 1.oktobrī.

Drustos no 1.oktobra par vienu megavatstundu (MWh) būs jāmaksā 78,48 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) esošo 55,48 eiro vietā. Gatartā jaunais tarifs būs 82,89 eiro par vienu MWh bez PVN, kas būs par 23,31 eiro vairāk nekā patlaban.

Gaujienā -skolai un dzīvojamajai mājai "Rīti" - siltumapgādes tarifs no 1.oktobra būs 75,18 eiro par vienu MWh bez PVN, savukārt pēc šķeldas konteinertipa katlu mājas uzstādīšanas - 82,89 eiro par vienu MWh siltuma. Patlaban viena MWh siltuma Gaujienā maksā 59,58 eiro bez PVN.

Palsmanē tarifs paaugstināsies no 59,58 eiro uz 82,89 eiro par vienu megavatstundu bez PVN.

Pieaugošo siltumenerģijas ražošanas izmaksu dēļ Smiltenes novada pašvaldības dome apstiprināja izmaiņas siltumapgādes tarifiem arī pašvaldības apsaimniekotajās katlu mājās Mēru ciemā, Raunas un Gaujienas pagastā. Izmaiņas stāsies spēkā ar šī gada 1.septembri.

Raunā tarifs teju dubultosies no 43,98 eiro uz 86,33 eiro par vienu MWh bez PVN. Mēros tas kāps no 40,41 eiro uz 105,68 eiro bez PVN par vienu MWh.

Par Gaujienas pagasta centrālajā katlu mājā "Robežnieki" saražoto siltumu jau no septembra būs jāmaksā 1,54 eiro bez PVN par vienu kvadrātmetru esošo 1,234 eiro vietā.

29.jūnija domes lēmums paredz arī siltā ūdens sagatavošanas (uzsildīšanas) tarifa izmaiņas Gaujienas pagasta teritorijā.

Sākot ar 1.septembri tās būs 14,75 eiro par kubikmetru kopā ar PVN mājokļiem ar ūdens skaitītāju un 29,50 eiro mēnesī ar PVN vienam iedzīvotājam bez ūdens skaitītāja.

Pašvaldība brīdina, ka ar nākamā gada janvāri plānotas siltumapgādes tarifa izmaiņas arī Smiltenes pilsētā.

Ja būs vērojams energoresursu cenu kritums, tad tarifi tiks pārskatīti un attiecīgi samazināti, piebilst Mūrniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu