Eklons optimistiski raugās uz žoga būvēšanas gaitu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons
Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons Foto: Valsts kanceleja

Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP) uz žoga būvēšanas gaitu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas raugās optimistiski.

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" ministrs akcentēja, ka patlaban lielākais gandarījums ir par to, ka uz Latvijas-Baltkrievijas robežas ir izbūvēts pagaidu žogs, kuru, kā apgalvo Eklons, nemaz tik vienkārši pārvarēt nevarot.

Process, kas saistībā ar pastāvīgā žoga veidošanu notiek ar zemes uzmērīšanu, atsavināšanu, atmežošanu, projektēšanu, kā arī būvdarbiem, kas varētu sākties jau pēc pāris nedēļām, neliecina par nopietnām problēmām.

Eklons skaidroja, ka, tā kā process ar žoga būvniecību sācies relatīvi nesen, visi saprotot ekonomisko situāciju, kurā atrodas valsts, tostarp kontekstā ar iespējamajiem būvdarbu sadārdzinājumiem. Tomēr ministrs nenoliedza, ka procesa gaitā saņemtas uzņēmēju bažas par pieaugošajām objekta izveidošanas izmaksām, kā dēļ valdībai bija jālemj par papildu finansējuma piešķiršanu.

"Tas man ļauj uz projekta turpmāko virzību raudzīties optimistiski," sacīja Eklons.

Kā ziņots, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajā nākamo septiņu Austrumu robežas infrastruktūras posmu izbūves cenu aptaujā noskaidrots, ka sešus posmus izbūvēs SIA "Citrus Solutions" un vienu posmu - SIA "VIA".

Kopējā septiņu posmu infrastruktūras izbūves līgumu summa būs 38,7 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu