Video Raidījums: Saeimas deputāta palīdze par dzīvokļa īri iekrājusi ievērojamu parādu

CopyLinkedIn Draugiem X
Durvis. Ilustratīvs attēls.
Durvis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Namīpašnieks Andris Pilvers pirms pusotra gada izīrējis dzīvokli sev piederošā namā Rīgas centrā, Avotu ielā. Īrniece, kas arī ir Saeimas deputāta Riharda Kola palīdze, gan saistības nav pilnībā pildījusi, kā rezultātā par īri un komunālajiem maksājumiem iekrājies parāds, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Izīrētājs raidījumam uzrādīja vairākus īrniecei adresētus brīdinājumus par nepieciešamību samaksāt parādu, kā arī divas pie notāra tapušas, pušu parakstītas vienošanās par apņemšanos dzēst parādu. Tomēr arī šīs vienošanās īrniece nav ievērojusi.

Dzīvoklis beidzot tika atbrīvots 17. jūnijā, taču tas nav bijis iztīrīts, lai gan sarakstē no īrnieces puses vairākkārt figurējis solījums, ka ģenerāltīrīšana tiks veikta.

Īrniece no komentāriem raidījumam atteikusies. Arī Saeimas deputāts, kuram īrniece ir palīdze parlamenta darbā, norādījis, ka palīgu privātās lietas nekomentēs.

"Nav saprotams, kā Saeimas darbinieks var šādi uzvesties. Ja strādā Saeimā, vajadzētu rādīt priekšzīmi pārējiem. Šādi, manuprāt, neadekvāti nevajadzētu uzvesties," tā izīrētājs.

Politoloģe Lelde Metla-Rozentāle deputātu gan aicināja aizdomāties, vai palīdzes rīcība nemet ēnu uz viņu kā politiķi.

"Ja palīgam ir šaubīga situācija privātajā dzīvē, piemēram, juridiskajās saistībās, ko nav nokārtojis, protams, tas met ēnu arī uz deputātu. Tas ir morāli nesmuks gadījums, kas met ēnu uz deputātu," pauž eksperte.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu