Palaidnīgs tūrists nosviež telefonu un tad ieveļas vulkānā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vezuva krātera siena
Vezuva krātera siena Foto: Wikimedia Commons

Cenšoties aizsniegt nokritušu telefonu, Vezuvā iekritis kāds tūrists, kurš bija nolēmis pastaigāties pa slēgtu teritoriju netālu no vulkāna virsotnes. Par laimi, palaidnīgo tūristu glābējiem izdevās izglābt.

23 gadus vecais vīrietis tika nogādāts slimnīcā ar maznozīmīgiem ievainojumiem. Tiesa, ar to tūrista ķibeles nav beigušās, jo viņš apsūdzēts par noteikumu pārkāpšanu un neatļautu atrašanos tik tuvu vulkāna virsotnei.

Negadījums notika 9. jūlijā, kad vīrietim no tvēriena izslīdēja telefons. Cenšoties to aizsniegt, viņš iekrita krāterī vairāku metru dziļumā, gūstot dažādus nobrāzumus un sasitumus. Vīrieša glābšanā tika iesaistīts arī helikopters, vēsta "Sky News".

Vezuvs ir 1232 metrus augsts vulkāns, kura aptuveni 305 metrus dziļais krāteris izveidojās pēc izvirduma 1944. gadā. Stāvajā krāterī nav izveidotas apmeklētājiem pieejamas takas, tomēr Vezuvs ir populāra pārgājienu vieta.

Kopš 1944. gada Vezuvs nav piedzīvojis nozīmīgus izvirdumus, tomēr tas joprojām tiek rūpīgi novērots.

Visā pasaulē Vezuvs ir zināms ar to, ka mūsu ēras 79. gadā tas izvirda un burtiski zem pelnu kārtas iekonservēja divas senās pilsētas – Pompejus un Herkulānu. Mūsdienās tur noris aktīvi arheoloģijas darbi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu