"Stockmann" apgrozījums Baltijā audzis par 24,7%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Somijas mazumtirgotāja "Stockmann" apgrozījums Baltijas valstīs šogad pirmajā pusgadā bija 33,8 miljoni eiro, kas ir par 24,7% vairāk nekā pērn pirmajos sešos mēnešos, liecina biržā "Nasdaq" publiskotais uzņēmuma pārskats.

Tostarp 2022.gada otrajā ceturksnī "Stockmann" apgrozījums Baltijas valstīs bija 17,8 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 15% salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju.

Kompānijā norāda, ka Baltijas valstīs tās darbību arvien vairāk ietekmē vieni no augstākajiem inflācijas rādītājiem Eiropas Savienībā (ES). Pēc ES statistikas departamenta datiem, piemēram, jūnijā Igaunijā gada inflācija bija 22%, bet Latvijā - 19%, kas kaitē patērētāju pārliecībai. Mazumtirdzniecībā gada sākumā bija vērojamas labas atkopšanās tendences, tomēr maijā un jūnijā pieauguma temps samazinājās.

"Stockmann" veikalu apgrozījums 2022.gada pirmajā pusgadā kopumā sasniedza 143,1 miljonu eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā 2021.gada janvārī-jūnijā. Pircējiem pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas vai mīkstināšanas atgriežoties fiziskos veikalos, tiešsaistes tirdzniecības apgrozījums sarucis par 19,8% un veidoja 13,6% no kopējā apgrozījuma.

Jūnija beigās "Stockmann" bija astoņi tirdzniecības centri un viens tiešsaistes veikals.

Helsinkos ir divi "Stockmann" veikali, bet Vantā, Espo, Turku, Tamperē, Rīgā un Tallinā ir pa vienam veikalam.

Savukārt visas "Stockmann Group", kurā ietilpst "Stockmann" un "Lindex" zīmoli, apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 465,1 miljons eiro, kas ir par 22,3% vairāk nekā pagājušā gada janvārī-jūnijā. Pirmajā pusgadā koncerns strādāja ar 83,4 miljonu eiro tīro peļņu salīdzinājumā ar 10,3 miljonu eiro zaudējumiem janvārī-jūnijā pērn.

Šogad otrajā ceturksnī koncerna apgrozījums bija 269 miljoni eiro, kas ir par 18,9% vairāk nekā aprīlī-jūnijā pērn, bet pelņa otrajā ceturksnī sasniedza 80,7 miljonus eiro salīdzinājumā ar 19,2 miljoniem eiro pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu