Latvijas pirmā lēdija Andra Levite satiek Ukrainas pirmo lēdiju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: president.lv

Valsts prezidenta Egila Levita dzīvesbiedre Andra Levite Ukrainas galvaspilsētā Kijivā piedalījās Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska dzīvesbiedres Olenas Zelenskas rīkotajā samitā "Ukraina un pasaule: Nākotni atjaunojam kopā"

Levite, kura 2021.gada augustā piedalījās arī pirmajā dzīvesbiedru samitā, šoreiz bija aicināta izteikties foruma paneļdiskusijā "Fiziskās un mentālās veselības atjaunošana". Levite runāja par atbalstu, ko Latvija Ukrainai sniedz un vēl plāno sniegt medicīnas un humānajā jomā.

Foto: www.president.lv
Foto: www.president.lv
Foto: www.president.lv

Levite norādīja, ka kopš kara sākuma Latvija ir koncentrējusies uz medicīniskās palīdzības sniegšanu Ukrainai, lai palīdzētu nodrošināt neatliekamās vajadzības veselības aprūpes iestādēm un to ievainotajiem pacientiem, kā arī lai sniegtu emocionālās rehabilitācijas palīdzību bēgļiem. "Ukrainas tautas brūču sadziedēšana būs nevis gadu, bet gan paaudžu jautājums," viņa minēja.

Foto: www.president.lv

Andra Levite bija ģērbusies saules dzeltenā kleitā ar tāda paša auduma žaketi. Kostīmam bija pieskaņota dzeltena somiņa, bet tumši brūnās augstpapēžu kurpes sasaucās ar pirmās lēdijas brūno matu krāsu. Koptēlu svinīgāku padarīja greznā piespraude pie žaketes. 

Foto: www.president.lv

Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska arī bija tērpusies gaišā bikškostīmā. Abas prezidentu kundzes savā ziņā bija izvēlējušās līdzīgu toņu apģērbus. 

Foto: www.president.lv
Foto: www.president.lv
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu