Krievijas pasažieru lidmašīnas remontēšot Irāna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Irāna parakstījusi vienošanos ar Krieviju, kas paredz Irānā ražotu lidmašīnu detaļu un remonta aprīkojuma piegādi Krievijai, kā arī Krievijas pasažieru lidmašīnu remontu un apkopi, vēsta Irānas aģentūra “Mehr”, atsaucoties uz Irānas Civilās aviācijas pārvaldi.

Kā norāda “Mehr”, attiecīga vienošanās par sadarbību tika parakstīta, kad Irānā viesojās Krievijas transporta ministra vietnieks, kurš tikās ar Irānas Civilās aviācijas pārvaldes vadību.

Šīs tikšanās laikā Krievija un Irāna arī esot vienojušās palielināt savstarpēji pasažieru lidmašīnu reisu līdz 35 reisiem nedēļā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šā gada februārī, Eiropas Savienība slēdza savu gaisa telpu Krievijas lidmašīnām, kā arī aizliedza lidmašīnu detaļu piegādi uz Krieviju un Krievijas lidsabiedrību lidmašīnu apkalpošanu.

Tikmēr jūnijā ASV varas iestādes informēja, ka Krievija mēģinot no Irānas nopirkt vairākus simtus bezpilota lidaparātu, lai tos izmantotu karā Ukrainā. Irāna šo informāciju toreiz noliedza.

Pirms dažām dienām Ukrainas izdevums “Cenzor.net” vēstīja, ka pirmie Irānas droni jau esot nogādāti Krievijā. ASV varas iestādes gan paziņoja, ka pagaidām par to nekas neliecinot.

Jūlija vidū Krievijas diktators Vladimirs Putins apmeklēja Irānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu