"Lufthansa" personāls streiko; atcelti vairāk nekā 1000 reisi

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" lidostu apkalpojošo darbinieku streika dēļ trešdien atcelti vairāk nekā 1000 reisu, kas ietekmē 134 000 ceļotāju plānus, bet trdien streika dēļ tika atcelti vismaz 47 reisi.

Visvairāk vienas dienas streiks ietekmē "Lufthansa" galvenās lidostas Frankfurtē un Minhenē, tomēr reisi atcelti arī Diseldorfā, Hamburgā, Berlīnē, Brēmenē, Hannoverē, Štutgartē un Ķelnē.

Liela daļa streika dēļ cietušo pasažieru ir ārvalstnieki, kuri ieradušies Vācijā uz savienojošajiem reisiem, kuri tagad streika dēļ ir atcelti.

Frankfurtes lidostā trešdien atcelti 725 no 1160 plānotajiem reisiem, liecina lidostas operatorkompānijas "Fraport" sniegtā informācija.

Streiks ietekmē arī citu lidsabiedrību reisus, kurus uz zemes apkalpo "Lufthansa" darbinieki.

Jau vēstīts, ka Vācijas arodbiedrība "Verdi" pirmdien izsludināja lidostu apkalpojošā personāla streiku, kas sākās trešdien plkst.3.45 (plkst.4.45 pēc Latvijas laika) un turpināsies līdz ceturtdienas plkst.6 (7 pēc Latvijas laika).

Arodbiedrība ir noraidījusi "Lufthansa" sākotnējo piedāvājumu par algas paaugstinājumu, tomēr ir piekritusi 3.-4.augustā turpināt sarunas. Arodbiedrība pieprasa algas paaugstinājumu par 9,5%, jo darbiniekiem ir liela slodze, inflācija ir augsta un pandēmijas laikā algu paaugstinājums nebija pietiekams.

"Verdi" sarunās pārstāv apmēram 20 000 "Lufthansa" apkalpojošos darbiniekus, piemēram, tehniķus un loģistikas darbiniekus, bet kuriem nav iespējami reisi.

Vācijas darba devēju un ņēmēju sarunās tādi brīdinājuma streiki ir ierasta prakse.

Darbinieku trūkuma dēļ "Lufthansa" šovasar atcēlusi tūkstošiem reisu uz un no Frankfurtes un Minhenes. Darbinieku trūkums ietekmējis arī citu lidsabiedrību un lidostu darbību ne tikai Eiropā, bet daudzviet pasaulē, nereti radot haosu.

Augot inflācijai, lidostu darbinieki pēdējā laikā streikojuši arī Francijā, bet Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā streikoja "Scandinavian Airlines" (SAS) piloti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu