"Tet" interneta tīkla attīstībā šogad plāno investēt vairāk nekā 21 miljonu eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" interneta pamattīkla un interneta pakalpojumu attīstībā šogad plāno investēt vairāk nekā 21 miljonu eiro, informē "Tet" pārstāvji.

Kompānijā atzīmē, ka "Tet" izbūvē 100 gigabitu sekundē savienojumus Rīgā un Jelgavā, kā arī uzņēmums investē aizsardzībā pret ārējiem uzbrukumiem un paplašina tīkla pieejamību Latvijas mājokļos.

Pēc kompānijā minētā, šogad datu patēriņa plūsma ir pieaugusi par vairāk nekā 13%.

"Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks norāda, ka šobrīd visā pasaulē ļoti aktīvi tiek izvērsta optisko tīklu būvniecība, īpaši reģionos, jo stabils un jaudīgs internets ir cilvēka pamatvajadzība.

"Neveicot turpmākas plānveidīgas un pārdomātas investīcijas, riskējam sākt atpalikt, tādēļ "Tet" šogad pamattīklā un interneta pakalpojumu pilnveidē plānots investēt gandrīz uz pusi vairāk nekā pērn," atzīmē Tatarčuks.

Vienlaikus viņš min, ka ir nepieciešama daudz aktīvāka valsts un pašvaldību iesaiste, lai, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, optiskais internets būtu pieejams arī reģionos ar zemāku iedzīvotāju blīvumu. "Jo labāks būs interneta pārklājums, jo vairāk biznesu attīstīsies reģionos, vairāk cilvēku dzīvos reģionos, uzlabosies kopējā dzīves kvalitāte un valsts attīstīsies vienmērīgāk," pauž Tatarčuks.

Kompānijā arī norāda, ka "Tet" pusotru reizi palielinājis optiskā interneta izbūves jaudu. Tostarp optiskā interneta izbūves darbi šogad plānoti Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Talsos, Jelgavā, Daugavpilī un citviet.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka ir arī sekmīgi īstenots pilotprojekts, pārbaudot jaunu tehnisko risinājumu, kas ļaus šogad apmēram 40% mājokļu, kuros ir pieejams vara tīkls, palielināt interneta ātrumu līdz divām reizēm.

Tāpat šogad tiek īstenota WiFi rūteru modernizācija.

Jau vēstīts, ka "Tet" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 253,253 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 5,1% - līdz 28,852 miljoniem eiro. Vienlaikus pašas "Tet" apgrozījums 2021.gadā bija 200,618 miljoni eiro, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 11% un bija 26,778 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu