Elektrības rēķinos arī nākamgad varētu neiekļaut OIK (3)

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrības skaitītājs daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā.
Elektrības skaitītājs daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Lai atbalstītu iedzīvotājus saistībā ar ilgstošo energoresursu cenu kāpumu, Ekonomikas ministrija rosinās obligāto iepirkuma komponenti (OIK) elektrības rēķinus neiekļaut ne vien šajā gadā, bet arī nākamgad, intervijā portāla TVNET tiešsaistes žurnālam KLIK atklāja ekonomikas ministre Ilze Indriksone.

Viņa norādīja, ka pēc iepriekšējās apkures sezonas secināts, ka OIK komponentes neiekļaušana rēķinos ir efektīvs veids, kā palīdzēt gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem. 

"OIK nevis kompensācija, bet neiekļaušana rēķinā ir paredzēta. Par šādu priekšlikumu esam informējuši sadarbības partnerus, un tuvākajā laikā būs lēmumi. Mēs redzam, ka tas ir ļoti efektīvs un labs veids. 

Līdz ar to OIK varētu šogad un nākamgad rēķinos vairs neparādīties,"

informēja ekonomikas ministre.

Savukārt "Sadales tīkla" komponenti, kas iepriekšējā apkures sezonā tika kompensēta jeb netika iekļauta arī mājsaimniecību rēķinos, arī turpmāk mājsaimniecībām vajadzēs maksāt pašām. Indriksone paskaidroja, ka ar šīs komponentes neiekļaušanu rēķinos šajā apkures sezonā paredzēts atbalstīt tieši uzņēmumus.

"Plānojam piedāvāt tādā veidā atbalstīt tieši uzņēmējus. Tas ir vieglākais veids, kā to izdarīt uzņēmējiem. Mājsaimniecībām ir citi apkures sezonas atbalsta pasākumi, tostarp ļoti ceram uz ātru un labu mājokļa pabalsta palielinātā koeficienta īstenošanu. Tad cilvēki, uz kuriem mērķēts šis atbalsts, varēs kompensēt daudz lielāku mājokļa izdevumu daļu," skaidroja ministre.

Plašāk par plānotajiem atbalsta pasākumiem apkures sezonai, energoresursu pietiekamību un citiem jautājumiem lasiet šeit:

Jau vēstīts, ka Ekonomikas ministrija sagatavojusi normatīvo regulējumu, kas noteiks detalizētus atbalsta saņemšanas nosacījumus mājsaimniecībām energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai. Plānots, ka šo normatīvo regulējumu skatīs Ministru kabinetā 9. augustā, savukārt Saeimā - 11. augustā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu