Japānā nogalināts pērtiķu bandas loceklis (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Makaks
Makaks Foto: Unsplash

Īpaša mednieku komanda Japānā likvidējusi negantu makaku, kurš vardarbīgi aizskāris cilvēkus. Makaks bija daļa no “pērtiķu bandas”, kas atbildīga par vairāk nekā 50 uzbrukumiem Jamaguči pilsētā.

Teju mēnesi Japānas makaku (macaca fuscata) banda terorizēja pilsētas iedzīvotājus, kožot un skrāpējot tiem. Negantie pērtiķi pat bija iemācījušies, kā atvērt bīdāmās durvis, lai iekļūtu dzīvokļos. Vienā no epizodēm makaks ielīda bērnudārzā un uzklupa četrus gadus vecai meitenei, savukārt citā - pērtiķis ielauzās dzīvoklī un centās nozagt mazuli, vēsta BBC.

“Es dzirdēju raudāšanu pirmajā stāvā, tāpēc skrēju lejā. Tur es redzēju, kā pār manu bērnu ir pārliecies pērtiķis,” stāstīja bērna tēvs Mainiči Šimbuns Deilijs.

Daži pilsētas iedzīvotāji pat bija pasākuši līdzi nēsāt ieročus, piemēram, lietussargus vai pat zaru šķēres. Bērnudārzā, kurā ielauzās makaks, bērniem nu liegts spēlēties rotaļu laukumā, kur joprojām siro makaku banda.

Likvidētais pērtiķis bija četrus gadus vecs un bija iesaistīts vismaz vienā no uzbrukumiem. Tiesa, nav īsti skaidrs, vai viņš bija bandas vadonis un galvenais uzbrukumu ierosinātājs. Tāpēc maz ticams, ka pērtiķu banda nu liksies mierā.

Konflikts starp makakiem un cilvēkiem šajā reģionā briedis jau desmitiem gadu. Īpaši lauku reģionos, kur makaki mēdz nopostīt ražu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu