Steidz iegādāties! "Balenciaga" laidis klajā "atkritumu maisu", kas maksā gandrīz 1800 eiro (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Balenciaga" aksesuārs "atkritumu soma".
"Balenciaga" aksesuārs "atkritumu soma". Foto: @Z903/Twitter.com

Modes zīmols "Balenciaga" sācis pārdot "atkritumu maisu", kas "izskatās tieši tāpat kā maiss, ko izmanto virtuvē", informē medijs "Business Insider". 

"Atkritumu maiss" maksā gandrīz 1800 eiro. Pirmo reizi somu parādīja Parīzes modes nedēļā martā.

Soma tiek piedāvāta tipiskās atkritumu maisu krāsās - melnā, baltā, kā arī zilā un dzeltenā.

Sociālo tīklu lietotāji ir sašutuši par neierasto aksesuāru, dēvējot to par "slimu sociālo eksperimentu". 

Martā soma tika uzdāvināta amerikāņu šovbiznesa zvaigznei Kimai Kardašjanai. Viņa to atrādīja savā "Instagram" profilā, rakstot: "Paskatieties, ko es saņēmu. Man ir "atkritumu soma" no šova. Esmu sajūsmā." 

"Es nevarēju palaist garām izdevību izgatavot pasaulē dārgāko atkritumu maisu, jo kuram gan nepatīk modes skandāls?" atklāja "Balenciaga" radošā dizainere Demna Gvasalia.

"Balenciaga" izlaidis apavu kolekciju ar nosaukumu "Paris Sneaker", kur daži pāri maksā pat gandrīz divus tūkstošus eiro. Pats zīmols jaunās kolekcijas neparastos apavus raksturo kā "ļoti novalkātus, apzīmētus un netīrus".

Kolekcijā dārgākais apavu pāris maksā gandrīz 1800 eiro. Preces aprakstā rakstīts, ka apavi sastāv no "sabojātas kokvilnas un gumijas" un "viss audums ir saplēsts". Uz apaviem ir arī tumši pleķi un nospiedumi, virsū ir redzams zīmola nosaukums, kas atgādina ar marķieri veiktu uzrakstu. Šie apavi ir pieejami melnā un baltā krāsā. Zīmols apgalvo, ka tiks pārdoti tikai 100 pāri šo "īpaši sabojāto" apavu.

Kolekcijā ir arī pāris mazāk sabojātu apavu pāru, kas pieejami sarkanā, melnā un baltā krāsā par nedaudz vairāk kā 600 eiro. Atšķirībā no kolekcijas dārgākā pāra tiem audumā nav iegriezumu un uz zolēm ir mazāk izteiktu traipu, taču tiem ir redzami nobrāzumi.

Paziņojumā presei "Balenciaga" sacīja, ka apavu nolietotais izskats liecina par to, ka tie ir "paredzēti valkāšanai visu mūžu". Apavi ir pieejami iepriekšējai pasūtīšanai.

Modes namam nav sveši konflikti un apkārtējās sabiedrības izsmiekls. 2017. gadā uzņēmums laida klajā gandrīz 2000 eiro vērtu maisiņu, kas izskatā ļoti līdzinājās 99 centus vērtajai zilajai "Ikea" iepirkumu somai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu