Sestdien izglābti trīs mežā apmaldījušies cilvēki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Sestdien, 6. augustā, ugunsdzēsēji izglābuši trīs mežā apmaldījušos cilvēkus, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Sestdien, plkst.22.41, VUGD saņēma informāciju, ka Ogres novada Birzgales pagastā mežā ir apmaldījušies trīs cilvēki. Glābēji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem uzsāka meža pārmeklēšanu no vietas, kur cilvēki iegāja mežā.

Meklēšanas darbu laikā tika ieslēgta arī autocisternas skaņas un gaismas sistēma, un pēc trīs stundu darba apmaldījušies cilvēki tika atrasti un izvesti no meža.

Šonakt ap plkst.4 ugunsdzēsēji devās uz Uzvaras ielu Alūksnē, kur blakus dzīvojamai mājai bija aizdedzis šķūnis. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dega saimniecības ēka 150 kvadrātmetru platībā, un liesmas bija pārmetušās uz blakus esošo māju, kuras jumts dega 40 kvadrātmetru platībā, kā arī blakus esošo šķūni, kas dega 110 kvadrātmetru platībā.

Nepilnas stundas laikā glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos, bet šobrīd konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi vēl turpinās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 65 izsaukumus: 19 - uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem vienu uz meža ugunsgrēku, 27 - uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu