Kārtošanas guru Marija Kondo: ledusskapjiem ir jābūt 30% tukšiem (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kārtošanas guru un raidījumu vadītāja Marija Kondo savā "Instagram" profilā dalījusies ar paziņojumu, kas uzjundījis diskusijas fanu starpā. Eksperte apgalvo, ka ledusskapim ir jābūt 30% tukšam. 

Lai uzturētu ledusskapi tīru un kārtīgu, pastāv vairākas metodes un kārtošanas paņēmieni, piemēram, konkrētu produktu izlikšana noteiktās vietās, tīrīšanas biežuma grafiki un pat speciāli trauki noteiktiem pārtikas produktiem un to organizēšanai. Kārtošanas guru Marija Kondo savā "Instagram" profilā sekotājiem ir atklājusi, ka ledusskapi būs iespējams uzturēt tīru, ja tas būs tukšāks. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram/mariekondo

Kondo iesaka tikai 70% ledusskapja piepildīt ar pārtikas produktiem, bet 30% no tā atstāt tukšu. "Nepiebāz ledusskapi," stāsta kārtošanas guru. "Uzturi to 30% tukšu un izmanto  brīvo vietu pārpalikumu un nupat iepirktu produktu glabāšanai."

Vadoties pēc Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes (Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC) publicētā ziņojuma, aptuveni 25-30% no visas iegādātās pārtikas nonāk atkritumos. Lai mazinātu izmesto pārtikas daudzumu, rūpīgi seko līdzi ledusskapja saturam - iegādājies produktus mazākos iepakojumos, lai tos varētu paspēt apēst, pirms tie sabojājas, bet pašu produktu daudzumu samazini, lai spētu pārskatīt ledusskapja plauktus un neiegādātos produktus, kas jau atrodas ledusskapī.    

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu