Londonas zoodārzā krokodila vietā apmeklētājus pārsteigusi krokodilādas somiņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@sleepy_homo

Apmeklējot Londonas un citus pasaules zoodārzus, tu ceri ieraudzīt jestros pērtiķus, smieklīgos pingvīnus, baisos lāčus un citus zvērus. Tomēr, ja dodies uz Londonas zoodārzu, cerot apskatīt apdraudēto Siāmas krokodilu, tad tevi var sagaidīt vilšanās, jo tā vietā aiz stikla atrodas no šīs krokodilu sugas pārstāvja pagatavota somiņa.

Šo somiņu Lielbritānijas robežsargi Londonas lidostā konfiscēja 2018. gadā un nodeva to zoodārzam, lai rosinātu padomāt par to, cik nelegālā savvaļas dzīvnieku kontrabanda negatīvi ietekmē dzīvnieku pasauli.

Zoodārzā nav dzīva Siāmas krokodila, kas ir saprotams, ņemot vērā, ka visā pasaulē eksistē tikai 500 līdz 1000 šīs sugas pārstāvju. Līdz izmiršanas robežai to novedusi malumedniecība un krokodilu dabiskās vides samazināšanās.

Lai arī krokodilādas somiņa zoodārzā apskatāma jau vairākus gadus, slavu un uzmanību sociālajos tīklos tā ieguvusi tikai tagad, aktualizējot jautājumu par malumedniecību un savvaļas dzīvnieku nelegālo tirdzniecību.

Siāmas krokodili savvaļā parasti atrodami Āzijas dienvidaustrumu un Indonēzijas lēnajās upēs. Tomēr šo krokodilu populācija piedzīvoja smagu triecienu 20. gadsimta vidū, kad sarosījās malumednieki, kārojot iegūt krokodilu ādu.

Londonas zoodārzā mīt vairākas apdraudētas dzīvnieku sugas, kas tādas kļuvušas malumedniecības dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu