Valdība atbalsta ap 11 000 eiro novirzīšanu piemaksām mediķiem par darbu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas lūgumu piešķirt 11 381 eiro, lai aizmaksātu piemaksas medicīnas darbiniekiem par papildus darbu ārkārtas situācijas laikā uz Latvijas-Baltkrievijas robežas šā gada pirmajos trīs mēnešos.

Piemaksas tiks izmaksātas par laika posmu no 1.janvāra līdz 31.martam, kad joprojām bija spēkā ārkārtas situācija Ludzas novada pašvaldībā, Krāslavas novada pašvaldībā, Augšdaugavas novada pašvaldībā un Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam un valsts un pašvaldību slimnīcām ir noteikts pienākums pēc Valsts robežsardzes lūguma nodrošināt nepieciešamo medicīnisko palīdzību Valsts robežsardzei, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijai.

3419 eiro piešķirs Nacionālajam veselības dienestam, tostarp 1512 eiro par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un slimnīcu sniegtajiem pakalpojumiem, bet 1907 eiro par ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

Savukārt 7962 eiro piešķirs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar izpildītiem izsaukumiem, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību Valsts robežsardzei, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu