LTV: Rēzeknē par pabalstu iespēju iedzīvotāji nemaz nav dzirdējuši (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja par berkubu malkas samaksāts vairāk nekā 40 eiro, par to šoruden pienāksies kompensācija. Atbalsta mehānisms izstrādāts arī mājsaimniecībām, kas apkurei izmanto dabasgāzi, elektrību, granulas vai šķeldu. Par to otrdien, 9. augustā, vienojās valdība, bet ko domā pabalsta iespējamie saņēmēji? Rēzeknes pusē par pabalstu iespēju nemaz nav dzirdējuši. Tikmēr pašvaldībā ir bažas par pabalstu administrēšanu, vēsta "Panorāma".

Rēzeknes privātmāju mikrorajonos un apkārtnes ciemos reti kurā pagalmā neatrast pa malkas kaudzei. Par to, ka vismaz daļu samaksātās summas valsts gatava kompensēt, dzirdējis gan retais.

Daudzi atgaiņājas – viņi taču nav trūcīgie un pabalsts kurināmā izmaksu segšanai viņiem nepienākas. Turklāt arī čeks nav saglabāts, dažkārt tirgotājs to nemaz nav iedevis.

Lai gan naudu gādā valsts, līdz iedzīvotājiem tai jānonāk caur pašvaldībām. Rēzeknē, taču it īpaši apkārtējos lauku pagastos, potenciālo šo kompensāciju saņēmēju ir daudz, vērtē gan pilsētas, gan novada pašvaldība. Taču atšķiras redzējums, kam un kā uzticēt kompensāciju piešķiršanas darbu.

Plašāk skaties sižetā!

TVNET jau ziņoja, ka valdība otrdien vienojās daļēji segt apkures izmaksu pieaugumu mājsaimniecībām. Atbalsts paredzēts mājsaimniecībām, kas apkurē izmanto elektroenerģiju, dabasgāzi, koksnes briketes, koksnes granulas un malku, kā arī centralizētās siltumapgādes pakalpojumam. Lai atbalsta mehānisms stātos spēkā, grozījumi vēl jāizskata un jāpieņem Saeimai, kur to plānots skatīt sēdē ceturtdien, 11. augustā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu