Darbs piecas dienas nedēļā klātienē vairs nav opcija (4)

Māris Kūrēns
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Pēdējie divi gadi darba tirgum ir bijuši izaicinājumiem pilni, kas ļāvis attālinātajam darbam ienākt strādājošo dzīvēs uz palikšanu. Tā, kā ir bijis iepriekš, vairs nebūs nekad, atzīst darbinieku attālinātās nodarbinātības platformas “Deel” paplašināšanās vadītāja Centrāl- un Austrumeiropā Līna Lāsa, kura piebilst – darba devējiem ir jāpielāgojas jaunajai situācijai, lai nezaudētu talantus.

- Attālinātais darbs ir pilnībā mainījis darba tirgu – tagad kompānijas, aicinot darbā jaunos darbiniekus, piedāvā ne tikai “biroju galvaspilsētas centrā”, bet arī iespēju strādāt attālināti – gan pilnībā, gan daļēji. Pēc jūsu domām, vai uzņēmumi atgriezīsies pie standarta darba modeļa, kurā strādājošie darbojas klātienē piecas dienas nedēļā?

- Pēc manām domām, tā vairs nav opcija. Mēs pašlaik esam pieredzējuši darba tirgus transformāciju, kurā noteikumus uzstāda darba ņēmējs, nevis darba devējs. Darba ņēmējiem ir izvēles iespējas, un darba devējiem jārēķinās, ka talantus ir grūti atrast. Ja cilvēki izvēlas, ka viņi vēlas strādāt no jebkuras vietas, viņiem ir izvēles iespējas.

Protams, ir cilvēki, kuri vēlas strādāt no biroja. Tieši tāpēc ļoti efektīvs ir hibrīdmodelis, kas paredz darba laika dalīšanu – gan klātienē, gan attālināti. Tādēļ darba devējiem ir jāpielāgojas jaunajai situācijai, pretējā situācijā viņi var liegt sev iespēju iegūt jaunus talantus, kā arī zaudēt esošos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu