Video Latvijas debesīs novērots neparasts skats - "Starlink" satelītu "vilciens"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Šatrovskis

Vairāki aculiecinieki vēstījuši, ka naktī uz svētdienu debesīs virs Latvijas redzēta neparasti spoža, kustīga virtene. Kā izrādās, tas bija nekas cits kā "Starlink" satelīti.

"Raugoties ar neapbruņotu aci, bija spoži," soctīklos raksta astronoms Ilgonis Vilks. Eksperts norāda, ka "Starlink" satelītu virtene bija redzama diennakti pēc tās starta.

ASV miljardiera un uzņēmēja Īlona Maska ambiciozā projekta "Starlink" mērķis ir izvietot orbītā desmitiem tūkstošiem satelītu bezvadu interneta nodrošināšanai jebkurā vietā uz Zemes. Masks šajā projektā plāno investēt līdz 30 miljardiem dolāru.

"SpaceX" kopš 2019. gada maija ir palaidusi vairāk nekā 2000 satelītu, no kuriem pašlaik darbojas vairāk nekā 1500, nodrošinot interneta pārklājumu Zemes lielākajā daļā.

Jau vēstīts, ka uzņēmuma "SpaceX" pirmā "Starlink" platjoslas interneta iekārta Latvijā tika izvietota Aknīstes psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Uzņēmums pavasarī, reaģējot uz Krievijas bruņoto iebrukumu Ukrainā, nosūtīja nepieciešamo infrastruktūru, nodrošinot Ukrainu ar satelītinternetu vietās, kur karadarbības dēļ interneta sakari tika traucēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu