Putins sveic Kimu un sola paplašināt attiecības ar Ziemeļkoreju (24)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas diktators Vladimirs Putins, apsveicot savu Ziemeļkorejas kolēģi Kimu Čenunu atbrīvošanas dienā, paziņojis, ka kopīgiem spēkiem jāpaplašina abu valstu "konstruktīvās attiecības", pirmdien vēsta Phenjanas oficiālā aģentūra KCNA.

Kimam adresētajā vēstulē Putins norādījis, ka ciešas attiecības esot abu valstu interesēs un ka tās palīdzēšot stiprināt drošību un stabilitāti Korejas pussalā, kā arī Ziemeļāzijas reģionā.

Savukārt Kims Putinam nosūtītā vēstulē norādījis, ka Krievijas un Ziemeļkorejas draudzība kaldināta Otrā pasaules kara laikā, sakaujot Japānu, kas tolaik bija okupējusi Koreju.

"Stratēģiskā un taktiskā sadarbība, atbalsts un solidaritāte" starp abām valstīm kopš tā laika sasniegusi jaunu līmeni kopīgos centienos novērst naidīgo militāro spēku draudus un provokācijas, KCNA citē Kima rakstīto.

Viņš piebildis, ka Maskavas un Phenjanas sadarbība paplašināsies, pamatojoties uz līgumu, kas 2019.gadā tika parakstīts abu diktatoru tikšanās laikā.

Ziemeļkoreja jūnijā atzina abas tā dēvētās tautas republikas, kas pasludinātas Krievijas okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās, un amatpersonas izteikušas varbūtību, ka ziemeļkorejiešu strādnieki varētu tikt nosūtīti uz Donbasu celtniecības darbos.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu