Durvis vēris pirmais ukraiņu dizaineru veikals Latvijā (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Outlet ciematā durvis vēris veikals ViRA, kas tapis ar mērķi sniegt atbalstu modes dizaineriem, kuri šobrīd turpina savu darbu valstī, kurā notiek karadarbība. Projekta idejas autore Viktorija Športa ar vēlmi dot dizaineriem attīstības iespējas pavisam neilgā laikā apvienojusi 17 zināmus Ukrainas zīmolus un savu ideju pārvērtusi omulīgā veikaliņā, kas meklējams Via Jurmala Outlet Village, Pinķos.

ViRA tulkojumā no ukraiņu valodas nozīmē ticība. Cerība uz labāku nākotni un ticība, ka mākslu un talantu nav iespējams iznīcināt. Tieši pēdējos gados interese par ukraiņu modi ir pieaugusi visā pasaulē. Talantīgie dizaineri ir spējuši prezentēt savas unikālās idejas, košās krāsas, dabīgos izejmateriālus un parādīt sevi pasaulei kā autentiskus un ļoti radošus sfēras pārstāvjus.

Šobrīd veikala ViRA klāsts tiek aktīvi papildināts un, neskatoties uz sarežģījumiem, kas saistīti ar produkcijas piegādi uz Latviju, plaukti piepildīti jau ar vairāku dizaineru produkciju, kā, piemēram, košo Chuprina zīmola trikotāžu, Verbena zīmola sieviešu rokassomiņām, Sporta Bijou aksesuāriem, Duality - džinsa apģērbu, kleitām un trenčiem, bērnu rotaļlietām no zīmola Kykla, rokām darinātas apakšveļas For Love Underwear, zīmola Sisters lina un zīda izstrādājumiem piezemētos un dabiskos toņos, kā arī unikālajiem kimono, kas atspoguļo ukraiņu tautas tradicionālos rakstus un krāsas.

"Ir pagājis tikai mēnesis, kopš tika pieņemts lēmums realizēt ideju, ar kuru devāmies pie outlet ciemata vadības ar vēlmi atvērt šādu veikalu. Mēs vēlējāmies, pēc iespējas ātrāk palīdzēt Ukrainas modes dizaineriem, gan tiem kuriem ir nācies valsti pamest, gan tiem, kuru ražotnes tikušas bombardētas un piespiedu kārtā ir pārceltas uz valsts rietumiem. Līdzekļi, ko centīsimies nopelnīt ukraiņu dizaineriem, būtiski palīdzēs atbalstīt viņu darbiniekus, kā arī turpināt vai pat atsākt darbnīcu darbību," stāsta projekta idejas autore Viktorija Športa.

Foto: Publicitātes foto

Papildus sieviešu un bērnu apģērbam, veikalā pavisam drīz būs pieejami arī apģērbi vīriešiem, kā arī apavi un citi aksesuāri. "Ziņa par veikala atvēršanu sasniegusi daudzus ukraiņu modes dizainerus, un mēs ar patiesu prieku saņemam vēstules un zvanus ar novēlējumiem šim projektam augt un attīstīties, kas kopā ar outlet ciemata atbalstu dod mums milzu spēku šo projektu realizēt," stāsta V. Športa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu