Jūlijā Latvijā nedaudz pieaudzis faktiskā bezdarba līmenis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šī gada jūlijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,5 %, un salīdzinājumā ar jūniju tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu, portālu TVNET informēja  Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pārstāvji.

Kā liecina CSP darbaspēka apsekojuma dati, sieviešu bezdarba līmenis jūlijā pieauga par 0,2 procentpunktiem līdz 4,6 %, taču vīriešu samazinājās par 0,1 procentpunktu, sasniedzot 8,3 %.

Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,0 %, un kopš jūnija, tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu.

Salīdzinot ar pagājušā gada jūliju gan faktiskā, gan reģistrētā bezdarba līmenis ir samazinājies par 1,1 procentpunktu.

Šī gada jūlijā Latvijā bija 61,6 tūkstoši bezdarbnieku (21,6 tūkstoši sieviešu un 40,0 tūkstoši vīriešu), kas ir par 0,4 tūkstošiem vairāk nekā jūnijā, bet par 9,9 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. CSP dati liecina, ka vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 0,3 tūkstošiem, taču sieviešu pieaudzis par 0,8 tūkstošiem.

Kā atgādināja CSP pārstāvji, reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu