Ķīnā masu testēšana pret Covid-19 attiecas arī uz... zivīm?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Masu testēšana pret Covid-19 ir Ķīnas stingrā politika, kuras mērķis ir pilnībā izskaust vīrusu, tādēļ Ķīna attiecinājusi drošības pasākumus arī uz zvejniekiem un viņu lomiem, vēsta medijs "Vice".

"Zvejniekiem katru dienu jāiziet viena pārbaude. Kad zvejnieki un viņu nozveja sasniedz krastu, ir jāpārbauda gan cilvēki, kas preces," teikts paziņojumā.

Šonedēļ sociālajos tīklos izplatījās kadri, kuros veselības aprūpes darbinieki ievieto Covid-19 testu zivju mutēs. Tas izraisīja Ķīnas sociālo mediju lietotāju izsmieklu.

"Vai viņi izolē zivis, ja tās tests ir pozitīvs?" komentēja kāds Ķīnas iedzīvotājs.

Epidemiologs Adrians Estermans no Dienvidaustrālijas universitātes šo pasākumu raksturoja kā nevajadzīgu.

"Zivis būtībā nevar pārnēsāt koronavīrusu. Pirmkārt, tām nav receptoru, pie kuriem pieķeras koronavīrusi. Otrkārt, zivju ķermeņa temperatūra nav piemērota vīrusu izdzīvošanai," pastāstīja epidemiologs.

Lai gan vīruss potenciāli varētu izdzīvot uz saldētu zivju virsmām, kā liecina kāds gadījums Honkongā, risks inficēties no piesārņotām virsmām ir ļoti zems.

Saskaņā ar paziņojumu noteikumi tika ieviesti, jo "Fudzjaņas provinces zvejnieki veica nelegālu tirdzniecību ar ārvalstu laivām un izraisīja koronavīrusa izplatību, tādējādi radot lielas briesmas sabiedrībai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu