Rancāns atzinīgi vērtē tiesībsargu darbu, nepieļaujot provokācijas pieminekļa nojaukšanas laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Policisti un citu tiesībsargājošo iestāžu darbinieki ļoti profesionāli un kvalitatīvi veikuši savu darbu, nepieļaujot provokācijas Uzvaras parkā esošā pieminekļa kompleksa nojaukšanas laikā, pauda Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (K).

Vaicāts, par to, kā vērtē tiesībsargu līdzšinējo darbu, Rancāns uzsvēra, ka tas ir ļoti kvalitatīvs, jo nav pieļautas iespējamās provokācijas. Atsevišķi indivīdi, kuri pirms dažām dienām mēģināja uzvesties provokatīvi, tika aizturēti, atzīmēja politiķis.

Aizsardzības komisijas vadītājs vērtē, ka tiesībsargājošas institūcijas ir ļoti profesionāli gatavojušās šiem notikumiem. Politiķis arī domā, ka pēc tam, kad pieminekļa nojaukšana būs noslēgusies, nekādi protesti vairs nebūs gaidāmi.

Vaicāts par prognozēm, kas nākamajos gados 9.maijā notiks šajā vietā, Rancāns uzsvēra, ka šī vieta vairs nebūšot tik aktuāla kā līdz šim. Viņš atgādināja situāciju pēc Ļeņina pieminekļa nogāšanas, kad atsevišķi vecāka gada gājuma cilvēki vēl mēģināja pēc tam apmeklēt šo vietu - taču tas bija īslaicīgi, pārejoši.

TVNET jau rakstīja, ka Rīgā, Pārdaugavā, šodien sākusies Uzvaras parkā esošā padomju pieminekļa pēdējā elementa - obeliska - demontāža.

Jau vēstīts, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) aicina iedzīvotājus neapmeklēt Uzvaras parku Pārdaugavā. Viņš aicina iedzīvotājus netraucēt obeliska demontāžu, bet skatīties to mediju tiešraidēs.

Pieminekļa kompleksa brucināšanas darbi sākti otrdien, 23.augustā, no rīta. Otrdien pēcpusdienā būvnieki zemē nogāza trīs padomju karavīru bronzas statujas, savukārt trešdien īsi pēc plkst.9 krita arī sievietes tēla statuja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu