Inflācija aizsniegusies arī līdz videospēlēm: "Sony" paziņo par cenu kāpumu konsolēm

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kompānija “Sony” negaidīti paziņojusi, ka vairākos svarīgajos tirgos tiks paaugstināta “PlayStation 5” spēļu konsoles cena. Atsevišķos reģionos cenu kāpums var pat pārsniegt 20%. Savu lēmumu “Sony” pamatojusi ar faktu, ka videospēļu tirgū inflācija un ekonomiskā situācija radījusi lielu spiedienu uz uzņēmumu.

Tiek norādīts, ka abas “PlayStation 5” konsoles versijas kļūs dārgākas Kanādā, Meksikā, Ķīnā un Lielbritānijā.

“Sony” paziņojums licis uzdot jautājumus arī galvenā konkurenta - “Microsoft” ražotās “Xbox” konsoles cienītājiem, vai tiks celtas “Xbox Series X” un “Xbox Series S” konsolēm. “Microsoft” jau pašlaik ir izdevies iekarot nozīmīgu vietu jaunākās paaudzes konsoļu tirgū ar pieejamāko “Xbox Series S” konsoli, kas piedāvā zemāku izšķirtspēju un tādu pašu spēļu ātrumu kā “Series X” konsole.

Savā paziņojumā “Microsoft” pārstāvji norādījuši, ka pašlaik nav plānots celt “Xbox” konsoļu cenas norādot, ka bāzes cenas tiks saglabātas nemainīgas arī turpmāk.

Tiesa gan, šādu “Microsoft” paziņojumu nevar uztvert kā garantiju, ka “Xbox” cenas tiks saglabātas esošajā līmenī. Ir skaidrs, ka “Microsoft” negrasās celt cenas īstermiņā, taču jārēķinās, ka visā pasaulē ir problēmas ar piegāžu ķēdēm un inflāciju, kas daudzviet Eiropā ir sasniegusi 20% atzīmi. Tāpat arī eiro vērtība ir kritusies, ņemot vērā krīzi enerģētikas sektorā, ko izraisījis Krievijas sāktais karš Ukrainā.

Arī Japānas videospēļu ražotājs “Nintendo” paziņojis, ka netiek apsvērta doma celt “Nintendo Switch” konsoles cenu.

“Konkurence piedāvā dažādību izklaides pasaulē. Mēs vienmēr domājam par cenām un vērtību, ko sniedz mūsu produkti. “Nintendo” ir pārdevis vairāk nekā 100 miljonus “Switch” konsoļu, un ir ļoti svarīgi saglabāt šo pozitīvo momentu mūsu biznesam,” sacīja “Nintendo” prezidents Šuntaro Furukava.

Līdzīgi kā ar “Microsoft”, arī “Nintendo” faktiski atstāj iespēju celt savu konsoļu cenas nākotnē, ja tas būs nepieciešams. Ļoti ticams, ka “Microsoft” un “Nintendo” uzmanīgi vēros, kā tirgu ietekmēs “Play Station 5” cenu kāpums, kā arī – kā turpinās attīstīties inflācija.

Pandēmijas laikā videospēļu tirgus pieredzēja lielu kāpumu, kas nu ir apstājies. Tieši tāpēc videospēļu kompānijas meklē iespējas, kā turpināt izaugsmi, jo pašlaik cilvēkiem sarūk brīvie līdzekļi, ko veltīt konsolēm un spēlēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu