LU Rakstu mājas durvis vērs 2023. gadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Būvniecība. Ilustratīvs attēls
Būvniecība. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamgad Latvijas Universitātes (LU) Rakstu māja studentiem un akadēmiskajam personālam durvis plānots vērt nākamgad, informēja LU Akadēmiskā centra attīstības programmas pārstāvji.

Astoņos stāvos strādās vairāki institūti, LU bibliotēka, Biznesa inkubators, sešas fakultātes, LU Kultūras centrs un amatiermākslas kolektīvi. Tā būs lielākā no Akadēmiskā centra ēkām 26 000 kvadrātmetru platībā.

LU Rakstu mājas būvniecībā un iekārtošanā investēs aptuveni 49 miljonus eiro. No tiem 30 miljoni eiro ir piesaistīti no Eiropas Investīciju bankas, 11,5 miljoni eiro - no Eiropas Padomes Attīstības bankas un 7,4 miljoni eiro ir universitātes ieguldījums.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) skaidroja, ka jaunā LU Rakstu māja palīdzēs iezīmēt Latviju Eiropas kartē humanitāro un sociālo zinātņu pētniecības jomā.

Savukārt LU rektors Indriķis Muižnieks norādīja, ka LU Rakstu māja ir pierādījums, ka arī humanitārās un sociālās zinātnes Latvijā ir svarīgas, kā arī šī esot lielākā investīcija nozarē kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu