Līdz septembra vidum Lielvārdes apkārtnē norisināsies iznīcinātāju treniņlidojumi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Iznīcinātājs. NBS publicitātes foto
Iznīcinātājs. NBS publicitātes foto Foto: NBS/Ēriks Kukutis

Laika posmā no 25. augusta līdz 12. septembrim gaisa telpā Lielvārdes tuvumā norisināsies intensīvi iznīcinātāju treniņlidojumi, tviterī piektdien atgādina Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Kā vēlāk precizēja NBS Apvienotā štāba Operāciju plānošanas departamenta pārstāvji - zemos treniņlidojumus veiks Sabiedroto gaisa spēku iznīcinātāji “Eurofighter”, tie notiks militārā lidlauka “Lielvārde” apkārtnē.

Kā atgādina NVB, Sabiedroto bruņoto spēku treniņlidojumi ir iepriekš plānoti un notiek regulāri gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Zemo treniņlidojumu laikā piloti pilnveido profesionālās iemaņas, kas nepieciešamas kvalifikācijas uzturēšanai un rīcības apgūšanai dažādās taktiskās situācijās.

NBS atgādina, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

"Aicinām iedzīvotājus nesatraukties un izturēties ar sapratni," raksta NBS.

Atgādinām, ka no 5. septembra līdz 9. oktobrim Latvijā norisināsies militāro mācību cikla “Namejs 2022” rudens posms, kurā piedalīsies aptuveni 8000 dalībnieku. Militāro mācību cikla “Namejs 2022” rudens posmā piedalīsies karavīri un zemessargi no visām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, kā arī rezerves karavīri un Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu