"SAF tehnika" veidos meitasuzņēmumu Singapūrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Telekomunikāciju iekārtu ražotāja AS "SAF tehnika" veidos meitasuzņēmumu "SAF Asia Ltd" Singapūrā, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji norāda, ka "SAF Asia Ltd" pilnībā piederēs "SAF tehnika".

Uzņēmuma "SAF Asia Ltd" galvenais uzdevums būs nodrošināt Āzijas un Klusā okeāna reģiona klientus ar individuāli izstrādātiem bezvadu datu pārraides un sensoru risinājumiem. Produkti un pakalpojumi paredzēti privātiem un valsts uzņēmumiem gan telekomunikāciju projektos, gan arī daudzos industriju segmentos, kur varētu būt pielietojama "IoT" ekosistēma.

"SAF tehnikas" valdes locekle Zane Jozepa norāda, ka šobrīd Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīs tirdzniecība tiek koordinēta no Latvijas. Lai veicinātu biznesa attīstību minētajā reģionā, īpaši "IoT" segmentā, nepieciešama tuvāka klātbūtne.

Vienlaikus viņa arī atzīmē, ka no līdz šim apgūtajiem tirgiem atšķirīgais Āzijas tirgus prasa daudz dziļāku izpratni, klātbūtni un attiecību veidošanu.

Jau vēstīts, ka "SAF tehnikas" grupa pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.jūlija līdz 2022.gada 30.jūnijam, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 33,968 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 35,7% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 53,8% un bija 5,964 miljoni eiro.

"SAF tehnikas" grupā ietilpst Latvijas "SAF tehnika", kā arī ASV kompānijas "SAF North America LLC" un "SAF Services LLC". Kompānijas lielākie akcionāri ir Didzis Liepkalns (17,05%), SIA "Koka zirgs" (12,19%), Andrejs Grišāns (10,03%), Normunds Bergs (9,74%) un Juris Ziema (8,71%). "SAF tehnikas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu