Jaunas funkcijas un kosmētiskas pārmaiņas dizainā: "Apple" prezentējusi jaunos produktus (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

“Apple” savā pasākumā, kā jau iepriekš prognozēts, prezentējusi jauno “iPhone 14”, kā arī vairākas citas jaunas ierīces, vēsta BBC.

Kompānija atklājusi, ka vairākām ierīcēm būs jaunas versijas, bet pats pasākums pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma notika klātienē. Lielākais uzsvars tika likts uz jaunākās paaudzes “iPhone”, “Watch” un “AirPod” produktiem.

“Apple Watch” 8. sērija

Jaunajai pulksteņu sērijai ir virkne jaunu funkciju, piemēram, auto avāriju noteikšanas tehnoloģija, temperatūras sensors, kas palīdz izkalkulēt ovulāciju, kā arī jauns, zema enerģijas patēriņa režīms.

Tiek norādīts, ka cilvēki ir pauduši bažas par pieejamajiem rīkiem, kas palīdz aprēķināt menstruāciju ciklu. ASV pastāv bažas, ka dati par sieviešu ovulāciju varētu nonākt varasiestāžu rokās, tomēr “Apple” norāda, ka šāda informācija būs drošībā un pieejama tikai ierīces īpašniecei.

“Mēs ļoti nopietni pieejam sieviešu veselības uzraudzībai,” sacīja “Apple” pārstāvis Džefs Viljamss. Viņš piebilda, ka sievietes, kas izmanto “Apple Watch” jaunākās paaudzes pulksteņus, saņems ziņu par auglīgāko laiku mēnesī.

Jaunais pulkstenis ļaus arī uzraudzīt ķermeņa temperatūru ik pēc vairākām sekundēm.

Vēl viena funkcija ir auto avāriju noteikšanas tehnoloģija, kas izmantojot pulksteņa sensorus, ļaus identificēt smagu negadījumu un automātiski veiks savienojumu ar ārkārtas dienestiem, vienlaikus nosūtot precīzu informāciju par avārijas atrašanās vietu. Tāpat automātiski par avāriju tiks ziņots kontaktiem ārkārtas situācijās.

Astotās sērijas “Watch” piedāvā zema patēriņa režīmu – tas aizgūts no “iPhone”. Pēc “Apple” teiktā, šajā režīmā pulkstenis ar pilnu uzlādi var darboties vairāk nekā 36 stundas.

Jauno pulksteņu cena ir sākot no 399 dolāriem.

“Apple Watch Ultra”

Ar šo pulksteni var peldēt, doties pārgājienos putekļainos apstākļos un daudz ko citu - “Apple” izziņojis galveno konkurentu “Garmin” un “Polar”, kas veido līdzīgus izturīgus pulksteņus.

“Ultra” pulksteņiem ir līdz 36 stundu darbības laiks ar vienu uzlādi, bet baterijas darbības laiku var pagarināt līdz 60 stundām. Ar šo pulksteni varot pilnībā veikt triatlonu (tas ir, peldēšana, riteņbraukšana un skriešana). Šī pulksteņa cena ir sākot no 799 dolāriem.

“iPhone 14”

Jaunie tālruņi tiks laisti klajos divos izmēros. Viens būs “standarta” tālrunis “iPhone 14”, bet lielāks modelis būs “iPhone 14 Plus”. Jaunie tālruņi ļaus veikt ārkārtas zvanus, izmantojot satelītus. Jaunais telefons ļaus parādīt satelītu atrašanās vietu, kas atrodas vistuvāk lietotājiem.

“Tā ir investīcija, kas ļauj nopietni uztvert satelītu kapacitāti,” sacīja “CCS Insight” analītiķis Bens Vuds.

“Kompānijai “Apple” bija vajadzīgi gadi, lai saliktu visus puzles gabaliņus vienuviet, ieskaitot – panākt vienošanos par satelītu pakalpojumu nodrošinātāja “Globalstar” komerciālu izmantošanu un infrastruktūras izveidi, lai varētu efektīvi nodot ziņu ārkārtas dienestiem.”

Analītiķi norāda, ka šāda funkcija ir ļoti vērtīga vietās, kurās mobilā tīkla pārklājums ir ļoti vājš vai neesošs.

“iPhone 14” kamera

Kamera būs ar 12 megapikseļu izšķirtspēju, kā arī ar iespēju uzņemt ātri pārvietojošos objektus. Tāpat tiek uzsvērts, ka fotogrāfiju uzņemšana vājā apgaismojumā kļūs par 49% labāka.

Arī priekšējā kamera tikusi pie autofokusa funkcijas, kas ļauj uzņemt labākas kvalitātes pašbildes. “Apple” norāda, ka ar “iPhone” palīdzību pagājušā gada laikā tika uzņemtas vairāk nekā triljons fotogrāfijas.

Jaunā aifona cena būs sākot no 799 dolāriem, bet “iPhone Pro” cena – sākot no 999 dolāriem.

“AirPods”

Jaunās austiņas būs vieglāk atrast, nekā priekšgājējus. Katram austiņu pārim būs jauna sistēma, kas ļaus atrast katru pazudušo austiņu, atskaņojot signālu brīdī, kad austiņa izkritīs ārpus uzglabāšanas kastītes.

Tāpat pašai kastītei būs savs skaļrunis, kas ļaus atskaņot signālu, lai varētu atrast pazudušās austiņas. Šī produkta cena – sākot no 249 dolāriem.

Kopumā var secināt, ka “Apple” jaunajā paaudzē būs ieviesusi dažādus nišas atjauninājumus un jaunas funkcijas. Labāk, lai no šīm jaunajām funkcijām (avārijas detektors) lietotājiem nebūtu jāizmanto vispār.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu